İki günde 20 bin Suriyeli daha Türkiye sınırına dayandı!

İki günde 20 bin Suriyeli daha Türkiye sınırına dayandı!
Suriyeli sığınmacıların İdlib’den Türkiye sınırına akınları sürüyor. Son iki günde 20 bin Suriyeli’nin daha Türkiye sınırına akın ederken, bu sayının daha fazla artmasından endişe ediliyor.

Suirye’de Esad rejiminin Rusya ile birlikte İdlib’de düzenlediği operasyonlar nedeniyle sivillerin bölgeden kaçışı sürüyor. Son gelen bilgilere göre iki günde 20 bin Suriyeli Türkiye sınırına dayandı. Türkiye sınırına dayanan Suriyelilerin sayısının daha fazla artmasından endişe edilirken, İdlib bölgesinde çadır kent kurulacak alan kalmadığı öğrenildi.

İdlib'de Rusya, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların saldırıları nedeniyle, Türkiye sınırına son iki günde 20 bin sivil daha göç etti. Geçen kasım ayı başından bu yana yerinden edilenlerin sayısı 379 bini aştı.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın paylaştığı bilgilere göre, son iki günde 20 bin sivil daha göç etmek zorunda kaldı.

Geçen yılın kasım ayı başından bu yana rejim ve Rusya’nın saldırılarından Suriye-Türkiye sınır hattı yakınındaki bölgelere kaçanların sayısı, 379 bin 523'e bine ulaştı.

Yerinden edilen sivillerin büyük kısmı Türkiye sınır hattı yakınındaki bölgelere sığınırken, bir kısmı da Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerine gidiyor.

Cebel ez-Zeviye bölgesinde de göçler başlarken, saldırıların yeniden şiddetlenmesi halinde 250 bin sivilin daha yerinden edilmesinden endişe ediliyor.