İki kızını da kaybeden babanın tarifsiz acısı

İki kızını da kaybeden babanın tarifsiz acısı
Adana’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Ahmet Erkan'ın (37) çarptığı 2 yaşındaki Cahide hayatını yitirip toprağa verilirken, aynı kazada ağır yaralana 4 yaşındaki ablası Aslı da yaşam mücadelesini kaybetti.

Bir gün arayla iki kızını yan yana toprağa veren 3 kız çocuğu babası Hıdır Savcı’nın feryatları yürekleri dağladı. Kızlarının mezarının başında, “Bir değil iki kızımı kaybettim. İş dönüşü beni kapıda kim karşılayacak? Boynuma kim sarılacak?” diyerek gözyaşı döktü. Kazada ağır yaralanan anne Hediye Savcı ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor.


Kaza 4 Ekim günü saat 10.00 sıralarında Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi Eminağa Caddesi’nde meydana geldi. Ahmet Erkan'ın kullandığı 01 BPN 82 plakalı hafif ticari araç, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak park halindeki 01 UL 618 plakalı motosiklet ve 31 MC 371 plakalı kamyonete, ardından da kaldırımda yürüyen yayalara çarptı.

CAHİDE ÖLDÜ

Feci kazada Hediye Savcı (25) ile bebek arabasındaki kızı Cahide ile yanında yürüyen diğer kızı Aslı, yayalardan Nedim Kılıç (36) ile oğlu Enes Kılıç (12) yaralandı. Yaralılardan Hediye, Cahide, Nedim Kılıç ile oğlu Enes ambulansla hastaneye götürülürken, sürücü Ahmet Erkan küçük Aslı'yı özel bir hastaneye götürdükten sonra polis merkezine giderek teslim oldu.

ASLI KURTARILAMADI

Hastaneye kaldırılan yaralılardan minik Cahide yaşamını yitirdi. Savcı ailesi küçük kızlarını önceki gün toprağa verirken, dün sabah diğer kızları Aslı'nın acı haberiyle yıkıldı. Yaşam mücadelesini kaybeden Aslı bir gün önce hayatını kaybeden kardeşi Cahide'nin yanına gömüldü. Bir gün arayla iki evladını kaybeden Hıdır Savcı'yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Acılı baba, “Bir değil iki kızımı birden kaybettim. Artık beni iş dönüşü kim karşılayacak? Boynuma sarılıp kim öpecek? Eşim yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Allah'ım onu bize bağışla. Kızlarımın ölümüne neden sürücüye en ağır cezayı versinler. Benim ciğerimi yaktı” diyerek gözyaşı döktü.

İki kardeşin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsü Ahmet Erkan, adliyeye sevk edildi.