İki üniversiteye daha kayyum atandı

İki üniversiteye daha kayyum atandı
FETÖ’ye finansal destek sağladığı için yönetimine el konulan İpek Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi’ne kayyum atandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce hazırlanan rapora göre, İpek Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Koza-İpek Vakfı tarafından bağış yolu ile üniversiteye aktarılan gayrimenkullerin bağıştan hemen sonra satıldığı tespit edildi. İlgili gayrimenkulleri satın alan üçüncü kişilerin ise kısa süre içerisinde alım bedelinden daha yüksek bedeller ile gayrimenkulleri satışa çıkardığı belirlendi.Bu yolla da Koza-İpek vakfının zarara uğratıldığı belirtildi.

Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili hazırlanan raporda ise üniversiteye bağışlanan taşınmazların üniversite tarafından amacı dışında düşük bedellerle satıldığı kaydedildi. Bu satışlardan 60'tan fazlasının da aynı gün içerisinde yapıldığı belirtildi. "Bağış" adı altında üniversiteye devredilen taşınmazların hileli olarak satılması tespitinin ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ankara'daki 2 üniversitenin yönetimine el konulması talebi ile mahkemeye başvurdu. Talebi yerinde bulan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, her iki üniversitenin yönetimine 3'er kayyumun görevlendirilmesini kararlaştırdı.