İkinci çözüm süreci devam ediyor

İkinci çözüm süreci devam ediyor
Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, avukatları aracılığıyla AKP'ye "Çözüm süreci için hazırım" mesajını gönderen bebek katili Öcalan'ın bu hafta terör örgütü PKK'ya çağrıda bulunabileceğini söyledi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını değerlendiren Eski Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Abdullah Öcalan'la ilgili olarak, "İmralı'dan PKK'ya bu hafta ya da önümüzdeki günlerde silah bırakma çağrısı geleceğini tahmin ediyorum" dedi.

"YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ OLABİLİR"

Eski HDP'li vekil Altan Tan TV5'te katıldığı programda Öcalan'ın "Kürt sorununda çözüm için hazırım" açıklamalarını değerlendirdi. Tan Kürt meselesinde bir çözüme ulaşmak için "PKK taktik değil, stratejik olarak silah bırakmalı" derken, Öcalan'ın son açıklaması sonrası yeni bir çözüm sürecinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Çözüm süreci sırasında AKP tarafından PKK'lı teröristlerin silahlarını bıraktığı iddia edilmişti. Süreç sonrasında bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesi sırasında PKK'lı teröristlerin açtığı çukurlara gömülen silahlar sebebiyle çok sayıda şehit verilmişti.

İlgili Haberler