"İkinci el"de bir yılda 3 araç sınırı

"İkinci el"de bir yılda 3 araç sınırı
‘İkinci el’de vergi kaybının önlenmesi için, bu işin yetki belgesine sahip olmayanlara “3 araç sınırı” getirilecek. 10 yaş altındaki taşıtlara, satışı yapan galerici garanti verecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı” ile köklü değişikliklere gidiliyor. İkinci el taşıt ticaretinin yalnızca bu işle ilgilenen tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılması hedefleniyor. Taslağa göre bu işle uğraşmayan vatandaşlar, bir yılda üçten fazla araç satışı yapamayacak.

İkinci el taşıt ticareti yapmayan esnaf ile tacir olmayan kişilerin ise bir yıl içinde 3’ten fazla ikinci el taşıt satışı yapabilmeleri, bu taşıtların en az 3 yıldır kendileri adına tescilli olması şartına bağlanıyor. Böylece ikinci el taşıt ticaretindeki kayıt dışı faaliyetler ile vergi kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor. İşletmeler satılacak taşıta ilişkin ekspertiz raporu alacak ve bir kopyasını alıcıya teslim edecek. Taşıtın durumuna ilişkin bilgilere sahip olacak tüketiciler, endişe taşımayacak.