İkizderedeki diğer çevrecileri sattılar. Bakanın karşısında çark ettiler

İkizderedeki diğer çevrecileri sattılar. Bakanın karşısında çark ettiler
İkizdere’de kurulacak maden ocağı nedeniyle bölge halkının haklı mücadelesi devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çevre sakinleriyle bir araya geldi. Söz konusu toplantıda bazı İkizderelilerin, haksız yere eylem yaptıklarını ve bilinçsiz şekilde hareket ettiklerini söylemesi dikkat çekti.

Bakanın karşısında çark ettiler

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencere Vadisi’nde limana dolgu sağlaması için bölgeye taş ocağı yapımında ağaçların kesilmesi ve ortaya çıkacak doğa tahribatı nedeniyle bölge sakinleri uzun süredir direniş gösteriyor.

Öte yandan bölgeye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgedeki vatandaşla bir araya geldi.

Söz konusu toplantıdan yansıyan görüntülerde vatandaşların geri adım attığı görüldü.

Eylemlere katılan bir kadın şöyle konuştu:

"Bizim tüm arazilerimiz o alanda, o vadide. Evim de var orada benim. Yani bizim arazilerin yok olacağı söylentisi için biz bunca eylem yaptık. Şimdi siz diyorsunuz ki biz 2-3 yıl kalacağız. Ama tamamen yok olacağı söylenmişti bütün şeyimiz buydu yani. Biz kendimiz bilinçsiz bir şekilde söylentilerle yola çıktık. Sonrada haksız durumlara, haksız fikirlere, zihniyetlere alet edildik bilmeden."

Söz alan bir başka vatandaş ise "Ben taş ocağı 75 yıl yapılacağını duyduğum için karşı çıktım. Siz iki yıl içinde biteceğini söylüyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının söylediği benim için yeterlidir. İki senede bitirilecekse ne ben şahsım ne hiçbir İkizdereli bölgemizde yapılacak bu kadar büyük bir yatırıma karşı çıkmayacağını diye düşünüyorum." dedi.

 

İlgili Haberler