İktidar emeklileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı: Abdülkadir Selvi Saray'dan kulağa gelen son kulis bilgisini paylaştı

İktidar emeklileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı: Abdülkadir Selvi Saray'dan kulağa gelen son kulis bilgisini paylaştı
Selvi, emekli maaşıyla ilgili bir düzenleme yapılacağını belirterek, "Kulağıma gelen bilgilere göre bu düzenlemenin bir defaya mahsus olabileceği yönünde. Ayrıca, bazı kişiler bunu Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı nedeniyle verilen bir ikramiye olarak tanımlıyorlar." dedi.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, emekli zammı konusundaki kulis bilgilerini paylaştı. Selvi, zammın bir defaya mahsus "ikramiye" olarak verileceğini belirtti. Ayrıca, bazı kişilerin bu ikramiyeyi Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı nedeniyle verilen bir ödül olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Temmuz ayında memur maaşlarına seyyanen zam yapılırken, bu zam emeklilere verilmedi. Emekli aylıkları asgari ücretin altında kalırken, AKP iktidarı da emeklilerin tepkisinin farkında. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, “Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız” demişti.

Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, emeklilere yeni yıla kadar tatmin edici bir iyileştirme yapılmayacak.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de bir defaya mahsus ikramiye verileceği yönündeki kulis bilgisini paylaştı.

Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor. Hem memur emeklileri hem SSK ve Bağ-Kur Emeklileri bundan eşit bir şekilde yararlanacak. Seyyanen bir zam yapılması bekleniyor. Bunun için bir yasal düzenleme yapılacak.

Bir defaya mahsus mu?

Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanlar da var.

Tekrar ifade ediyorum. Kulağıma gelen bir defaya mahsus olacağı yönünde ama bu tatmin edici olur mu emin değilim.

Yetmez ama evet değil

Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir.” (Kısa Dalga)

YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar