İktidar sinyal veriyor

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere; büyükşehirlerin "ilçe mitingleri"ni bile adaylar yerine koskoca "devletin başı" yapar hale geldiyse çanlar iktidar için çalıyor demektir.

Eskiden buzdolabı dağıtırlardı, susuz köye çamaşır makinası dağıtırlardı, çekyat dağıtırlardı, tonla kömür dağıtırlardı, koli koli un, şeker, yağ, tuz, bulgur, pirinç dağıtırlardı; şimdi "Burhan Pazarlama" tonunda "çay dağıtımı" müjdeler hale geldilerse vah ki vah demektir.

"Devletin başı"nın il, ilçe belediyelerini kazanabilmek için yaptığı propaganda konuşmaları, Ana Muhalefet partisinin iyi-kötü çoğu haber kanalının verdiği Meclis Grup Toplantısı saatine denk getiriliyor ve bütün ekranların parsellenmesi yoluyla muhalefetin sesi Meclis salonuna hapsediliyorsa, gidişat kötü demektir.

"Cumhur İttifakı"nı oluşturan partiler, tek başına seçime girme kararı aldıkları illerde de "Millet İttifakı"na karşı birleşme kararı alıyor, biri adayını geri çekip diğerini desteklemeye hazırlanıyorsa, korku öyle böyle değil iyiden iyiye dağları sarmış demektir.

Geçmiş seçimlerde sadece "Ce-Ha-Pe zihniyeti"ni hedef göstererek yol alabiliyorlardı, bu defa isim isim CHP'yle de, İYİ Parti'yle de, Saadet Partisi'yle de uğraşmaya başladılarsa; "iki kutuplu seçmen düzeni" stratejisi çökmüş demektir.

"Başörtüsü", "Pınarhisar cezaevi" tozlu raflardan indiyse sıkışıp kaldılar demektir.

Ama hepsinden önemlisi ne biliyor musunuz?

İktidar cayır cayır alarm verir, sinyal üstüne sinyal verirken muhalefet bu sinyalleri görmez de hatalı sollarsa, yol kazası yaparsa işte o zaman var ya...

Hepimize geçmiş olsun demektir!

Keşke bu anons bir Türk'e ait olmasaydı

Sancaktepe'de 4 şehit verdiğimiz helikopter kazasının görüntülerini yayınlayan televizyon kanalında, görüntülerin üzerine konuşan spikerin yorumu:

- Keşke bu görüntüler Amerikan askerlerine ait olsaydı, onu böyle verseydik!

"Irak'ı işgal ettikleri, camileri, türbeleri bombaladıkları, mabetlerde toplu tecavüz ayinleri düzenledikleri günlerde sağ salim eve dönebilmeleri için dua ettiğiniz Amerikan askerleri mi" meselesini geçiyorum.

Trump'ın en ağır hakaretlerine dahi "Yarabbi şükür"le karşılık verip"sırtınızı sıvazlatmaya çalıştığınız ABD mi" meselesini de geçiyorum.

Sadece...

Keşke bu anons, savaş halinde dahi ülkesinde ölmüş düşman askerlerinin arkasından "Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" diyen bir büyük kumandanın kurduğu ülkeye ait olmasaydı...

Keşke bu anons bir Türk'e ait olmasaydı...

Keşke bu anons "insan" sıfatlı bir canlıya değil de bir canavara ait olsaydı diyebiliyorum.

Hiç değilse insanlığımızdan utanmazdık onun adına!

Ben bilmem bakanlık bilir

Sözüm ona, Sancaktepe'de 4 şehit verdiğimiz askerî helikopter kazasıyla ilgili olarak değerlendirme yapsın, bilmeyenlere bildirsin, anlamayanlara anlatsın, "bu işler nasıl oluyor, neden oluyor" aydınlatsın diye ekrana çıkardıkları "bir bilen"lerden biri.

Pilotmuş.

Uzmanmış.

Askerî geçmişi varmış.

Haberci hanım kızımız "neden" diye soruyor;

"Hele bir raporlar çıksın, gerekli açıklamayı bakanlık yapar" diye cevaplandırıyor.

Haberci hanım kızımız "nasıl" diye soruyor;

"Bakanlık gerekli açıklamayı yapar, bizim bir açıklama yapmamız doğru olmaz" diye cevaplandırıyor.

Neden çıktın o zaman oraya be adam;

"Bakanlığın gerekli açıklamayı yapacağını açıklamak" mı uzmanlığın?

SORU-YORUM

"Millet İttifakı'nın -onlar millet yerine illet, zillet filan diyor tabii- ön plana çıktığı yerleri yeniden değerlendireceğiz" demek, kendi yaptırdıkları, kendilerine sakladıkları anketlerde dahi "Millet İttifakı"nın bir çok ilde "önde" olduğunun itirafı değil midir?

Yavuz hırsız misali...

Sandıkların kendilerinden korunması gerekenlerin 'sandıklara sahip çıkın' minvalli uyarılarını duydukça tek şey geliyor aklıma; yavuz hırsız ev sahibini bastırır!

Asıl başarı…

İş, tanzim satış noktası kurmakta değil. İş, 81 ilden sadece ikisinde toplasan 20 bilemedin 30 noktada tanzim satış noktası kurup, sanki 80 milyona ucuz sebze meyve yediriyormuş algısı yaratmakta...

 

 

Yazarın Diğer Yazıları