İktidara yakın gazeteci Cem Küçük ağzından kaçırdı! Asgari ücrete yapılacak zam oranı ortaya çıktı

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük ağzından kaçırdı! Asgari ücrete yapılacak zam oranı ortaya çıktı
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı gelişmesini iktidara yakın gazeteci Cem Küçük açıkladı. İşte iktidarın düşündüğü zam oranı...

Cem Küçük, milyonların merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin önemli bir rakam verdi.

Cem Küçük, TGRT'deki canlı yayınında asgari ücret zammına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına ilişkin konuştu.

rr.jpg

Temmuz ayında yapılan düzenleme ile 11 bin 402 TL olan asgari ücrette gözler Ocak ayında yapılacak zamma çevrildi. Eylül ayı enflasyon rakamlarının dün itibariyle açıklanmasının ardından asgari ücret zammı için hesaplar yeniden yapılmaya başlandı.

1.jpg

Milyonlarca çalışan "2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken Cem Küçük'ten flaş bir çıkış geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete ilişkin Yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" ifadelerini kullanmıştı.

f.jpg

RAKAM VERDİ

Asgari ücrete en az yüzde 40 zam gelebileceğini ifade eden Cem Küçük, "En az yüzde 40 zam. Asgari ücretin 15 bin TL ve üstüne çıkması bekleniyor. Ekonomik olarak işverene yükü nedeniyle 13 bin TL'ye de çıkabilir. Gerçek enflasyon dikkate alındığında ise yapılan zamla ücretin 20 bin TL'ye yükselmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

para.jpg

sdfgsdg.jpg

uytu.jpg

y.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar