İktidara yakın medya harikalar diyarında

İktidara yakın medya harikalar diyarında
Dolar kurundaki artış ve özellikle gıda fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşın geçim derdini güçleştiriyor. Ancak iktidara yakın medya geçim derdini görmezden gelerek, farklı illerde üniversite kazanan öğrencilerin kiraya çıkmak yerine ev aldığını yazdı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Vatandaşın geçim derdi her geçen gün artarken, dolar kurundaki dalgalanma ve dolar kurundaki artış ekonomiyi her geöen gün daha da kötü hale getiriyor. Ekonomideki kötü gidişi ve vatandaşların geçim derdini görmezden gelen iktidara yakın medya, ülkenin durumunu ‘harikalar diyarında’ gibi göstermeye devam ediyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan bir haberde, faizlerdeki düşüşün ardından çocukları farklı illerde üniversite kazanan ailelerin kiralık ev tutmak yerine ev satın almayı tercih ettiğini yazdı. Mine Açar’ın imzasını taşıyan haberde “Faizlerin yüzde 1’in altına düşürülmesi öğrenci velilerini harekete geçirdi. Öğrencinin 4 yıl boyunca ödeyeceği toplam kira tutarını hesaplayan aileler, kiralamak yerine bazı şehirlerde ev satın almayı tercih etti” ifadeleri yer aldı.

Haberde farklı gayrimenkul şirketlerinden görüşler alınırken, 1+1 ev fiyatları hakkında bilgi verildi. Haberde, ayrıca görüş alınan gayrimenkul şirketlerinin tanıtımının yapılması da dikkat çekti.

BAZI İLLERDE ÖĞRENCİLERE EV VERİLMİYOR

Okulların açılmasına kısa bir süre kala farklı illerde üniversite kazanan öğrencilerin ev bulma telaşı da başladı. Bazı yerlerde ev sahipleri öğrencilere daire vermek istemezken, bazı yerlerde ise öğrencilere fahiş fiyatlarda kiralık daire verilmesi dikkat çekiyor. Yeni Şafak gazetesi ise haberde tüm bunları görmezden gelerek pembe tablolar çizmeye devam ediyor.

Gazetenin söz konusu haberine ise sosyal medyadan tepki yağdı. O tepkilerden bazıları şu şekilde: