İktidara yakın medyada bir gazete daha kapanıyor

İktidara yakın medyada bir gazete daha kapanıyor
Turkuvaz Medya Grubu'nda yer alan Takvim gazetesinin yayın hayatına son verileceği iddia edildi. İddialara göre, Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve yazı işleri kadrosunun Sabah gazetesinde yer almak istemeleri grubu karıştırdı

Medyaradar'ın haberine göre, Turkuvaz Medya Grubu'nun yeni binasında koridorlarda konuşulan iddia ise ortalığı karıştırdı: “Takvim gazetesi kapanıyor”

Genel Yayın Yönetmenliğini Ergün Diler’in yaptığı, agresif tarzıyla tanınan Takvim gazetesi kağıt baskısına son verecek… İddialar bu yönde. Bunun için ise korona virüsle mücadele kapsamında hayata geçen kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığı 28 Şubat tarihi beklenecek… O tarihten sonra Takvim dijital olarak yayın hayatına devam edecek. 

Medya dünyasındaki iddialara göre Takvim gazetesinin kapanacak olmasının Turkuvaz Medya Grubu’nu karıştırma gerekçesi ise şu: 
İddialara göre dijital yayın hayatına devam etse de Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve yazı işleri kadrosunun Sabah gazetesinde yer almak istemeleri grubu karıştırdı. Ergün Diler ve gazetenin öne çıkan isimleri ve yöneticileri Sabah gazetesinde kendilerine yer bulmak için harekete geçti. Bu nedenle grupta içten içe bir hareketlenme başladı. 

Ergün Diler’in Sabah’ın başına geçmek isteyebileceği bunun ardından da yazı işleri ve haber kadrosunda da değişiklik yapabileceği konuşulanlar arasında. 

Tüm bu hareketlenmeyle birlikte Takvim ve Sabah gazetesi çalışanlarını endişeli bir bekleyiş aldı. Grupta tenkisatlara ve yeniliklere yönelik alınan kararların duyurulması isteniyor. Aniden gelişen kapanma ve tenkisat dalgasında çalışanların bilgilendirilmemesi de tedirginliği arttırıyor. 

STAR GAZETESİ KAPANDI, GÜNEŞ GAZETESİ EK OLDU

TürkMedya bünyesindeki Star gazetesi 2019'un son gününde yayın hayatına son vermişti, yayın hayatına dijital olarak devam edecek. Grubun bir diğer gazetesi Güneş ise farklı bir formatta Akşam gazetesinin eki olmuştu.