Euro'yu TL'ye çevirip 'geçim sıkıntısı var' dediler

Euro'yu TL'ye çevirip 'geçim sıkıntısı var' dediler
Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan bir haber sosyal medyanın gündemine oturdu. Haber, "Avrupa ülkeleri, şimdilerde şimdilerde geçim sıkıntısı yaşamaya başladı" şeklinde görüldü.

AKP iktidarına yakın Türkiye Gazetesi''nde yayımlanan bir haberde Euro TL''ye çevrilerek ''Avrupa''da hayat pahalı'' cümlesi kullanıldı. Avrupa’da yaşayan bir kişinin aldığı ücret ve aylık harcamasının yer verildiği haberde Almanya, Fransa ve İngiltere baz alınırken, "Enflasyon ve pandemi kaynaklı yaşanan fiyat artışları sonrası, kişilerin ikinci iş yapmadan hayatlarını idam etmelerinin kolay olmadığı ortaya çıktı" denildi.

Haberde 1584 Euro asgari ücret alan bir vatandaşın minimum masrafının 2 bin 950 Euro olduğu belirtilirken, "Bu masrafları ‘azami gider’ olarak hesapladık. Kira, fatura, ulaşım, mutfak masrafı gibi. Ortalama maaşın 2.970 Euro olduğunu düşünürsek, azami masraflara bir de sosyal hayat, tatil, özel sağlık sigortaları gibi giderler de ekleniyor. Bu durumda 2.970 Euro alan bir Alman vatandaşının gideri, 6 bin Euro''yu buluyor. Kısacası kazancının iki katı kadar bir harcama rakamına tekabül ediyor" şeklinde açıklama yapıldı.

Haberde ayrıca Euro TL''ye çevrilerek Türkiye-Avrupa fiyatları karşılaştırıldı:

İlgili Haberler