İktidara yakın yazardan AKP'yi çok kızdıracak FETÖ yazısı!

İktidara yakın yazardan AKP'yi çok kızdıracak FETÖ yazısı!
İlker Başbuğ'un çıkışı sonrası yeniden alevlenen FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik tartışmalara iktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da katıldı. Dilipak, AKP teşkilatlarının daha düne kadar himmet toplanan Pensilvanya'ya gideceklerin belirlendiği yer olduğunu belirtti.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeyi gündeme getirmesiyle yeniden alevlenen FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik tartışmalar iktidar ile muhalefet arasında polemiğe dönüşürken, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak konu ile ilgili AKP'yi kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, "Bir mülki idare amiri anlatıyor" başlıklı yazısında AKP teşkilatlarını kastederek, "Daha düne kadar parti il ilçe teşkilatları himmet toplanan, Pensilvanya’ya gideceklerin isim listelerinin hazırlandığı yerdi. Gülen’in Pensilvanya’ya gönderilmesi ve gittikten sonra devam eden ziyaretler hep aynı çevrelerce örgütleniyordu" ifadelerine yer verdi. 

"Bazı bürokratlar, mülki idare amirleri ile konuşuyorum da, FETÖ’nün devlet içindeki yapılanması ile ilgili ilginç şeyler anlatıyorlar" diyen Dilipak'ın yazısından çarpıcı bölümler şöyle:

"Mesela bir kısmı bu FETÖ yapılanmasını yarı resmi bir devlet yapılanması olarak görmüş. Böylece Türkiye dünyaya açılacak, yeni bir 'Osmanlı' vizyonu ile ılımlı İslam’a destek verilecek. Devletin içinde birileri buna karşı çıksa da, zaten BOP çerçevesinde Ortadoğu’ya yeni bir çekidüzen verilirken demokrasi ile birlikte 'ılımlı İslam'la yola devam edilecek. AK Parti de bu projenin koçbaşı..."

'ONLARLA ZATEN İÇLİ DIŞLIYDIK'

"Zaten içli dışlıydık. Cemaat her yerde idi. Ankara’dan gelen siyasiler, üst yönetim bizimle birlikte karşılamaya katılıyorlardı. Onlarla toplantılar yapılıyordu. Vali, kaymakam, büyükelçi, konsolos, bakan, müsteşar, milletvekili, emniyetçisi, istihbaratçısı, savcısı, üniversitesi, işadamı, STK’sı, gazeteci onlardandı.."

17-25 ARALIK'TA AYRIŞMA YAŞANDI, 15 TEMMUZ TAM BİR ŞOKTU

"17-25 ile şok bir ayrışma yaşanmadı. İç içe geçmiş bir yapıdan söz ediyoruz. Birileri bu durumu anlamakta zorluk çekti. Zaten bu ayrışma ardından düşmanlığa dönüştü. 15 Temmuz tam bir kırılma noktası idi. Arada kalan büyük bir bölüm nasıl bu noktaya gelindiğini anlamadı, ya da anlamak, kabul etmek istemedi. Herkes uçlarda polarize oldu."

'GÜLEN'İ ZİYARETE GİDECEKLERİN İSİM LİSTELERİ YAPILIYORDU'

"Daha düne kadar parti il ilçe teşkilatları himmet toplanan, Pensilvanya’ya gideceklerin isim listelerinin hazırlandığı yerdi. Gülen’in Pensilvanya’ya gönderilmesi ve gittikten sonra devam eden ziyaretler hep aynı çevrelerce örgütleniyordu."

'FETÖ'NÜN KRİPTO ELEMANLARINDAN KALANLAR...'

"FETÖ’nün kripto elemanlarından gidenler gitti, kalanlardan daha sonra yakalananlar içeri girdi, ama önemli bir kısmı hemen saf değiştirmiş gibi gözükerek parti içinde ya da bürokraside, diğer STK’lar ve muteber cemaat yapıları içinde yuvalandılar ve kendi dönemlerinde cemaatle ilişkisi olup da kenarda duranları ya da daha önce cemaatle yakın temasları olup da daha sonra ihanete uğradıklarını düşünüp kendilerinden ayrılanları FETÖ’cü olmakla suçlayarak onları ihbar etmeye başladılar. Bu şekilde hem kendilerini parti nezdinde “muteber” konuma yükseltirken, kendilerinden uzaklaşanları cezalandırırken bir yandan da sapla-samanı karıştırarak, tabanda huzursuzluk doğurmuş olmuyorlardı."

'DÜN HİMMET TOPLAYANLAR BUGÜN MUHBİR OLDULAR'

"Zaman içinde birtakım kripto FETÖ’cüler yükselmeye devam ederken, sıradan insanlar arkası arkasına görevden alındılar, haklarında soruşturmalar açıldı, tutuklamalar yaşandı. Ama o birileri ya yerlerini korudular, ya da yükselmeye devam ettiler. Düşünsenize banka yöneticisi serbest, bankaya 5000 lira hesap açtıran sanık oldu. Müteahhid serbest, taşeron içeri girdi, malına el konuldu. Bu işler hâlâ böyle gidiyor. Dün “himmet” toplayanlar, bugün “muhbir” oldular, ama ihbarları da münafıkçaydı!"