İktidara yakın yazardan FETÖ aklaması!

İktidara yakın yazardan FETÖ aklaması!
İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu bugünkü yazısında, FETÖ'nün kumpası olduğu yargı kararı ile de tescillenen Ergenekon için, "FETÖ ne ise, Ergenekon'da odur" dedi. Karahasanoğlu, “Ergenekon diye bir örgüt yok. Bunlar FETÖ’nün uydurmasıdır” denilerek, Ergenekon'un aklanıp paklandığını belirtti.

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü "Ergenekon yok ha, işte size itirafı!" başlıklı yazısında, FETÖ'nün Ergenekon kumpasını savundu. 

Karahasanoğlu, Ergenekon ve Balyoz'un bir FETÖ kumpası olduğunun yargı tarafından da tescillenmesine rağmen, "FETÖ ne ise, Ergenekon da odur. Balyozcular ne ise, CIA destekli FETÖ’cüler de odur." dedi.

FETÖ'nün kumpasları sırasında "“Ergenekon diye bir örgüt yok. Bunlar FETÖ’nün uydurmasıdır” diyenlerin Ergenekon'u aklayıp pakladığını iddia eden Karahasanoğlu, emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesine misilleme yapmak için İncirlikte'ki ABD askerlerinin başına çuval geçirme girişimine dair yaptığı açıklamaların Ergenekon'un varlığının itirafı olduğunu öne sürdü. 

Karahasanoğlu, Hasan Atilla Uğur'un ABD'ye misilleme planı için, "Tam da, Ergenekon örgütünün varlığının, kendisinin de o örgütün üyesi olduğunun ispatı mahiyetinde.." dedi.

HASAN ATİLLA UĞUR NE DEMİŞTİ?

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Ergenekon kumpasının mağdurlarından emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 2003 yılında Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesine karşılık İncirlik üssündeki ABD askerilerine aynı uygulamayı yapmak istediğini açıklayarak şunları söylemişti;

“Irak’ ta askerlerimizin başına çuval geçirilmesine misilleme olarak Adana- İncirlik üssünde görevli askerlere aynı uygulamayı yapmayı planladık. Anında misillemede bulunmamız gerekiyordu ve bu görevi de ben üstlenmek istedim. Adana’ya gidip İncirlik dışına çıkan ABD askerlerinin başına çuval geçirmek istedim, bunu da üst makamlarımıza sözlü ve yazılı olarak bildirdim.

Orada çuval geçirdiğimiz askerleri basına gösterecek ve bu kişilerin Adana valisine suikast planladığını da belirtecektim. Ancak buna izin vermediler. Keşke dinlemeyip gitseydim, çuvalı geçirseydim ve bunun için hapis yatsaydım.”