Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, iktidarın ekonomideki sakladığı son mermisini açıkladı

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, iktidarın ekonomideki sakladığı son mermisini açıkladı
Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, katıldığı canlı yayında iktidarın sıkılaşma etkisi tercih etmediği için enflasyon korumalı tahvilden vazgeçtiğini belirterek "İktidar son mermisini saklıyor" ifadelerini kullandı.

Halk TV''de Mustafa Sönmez''in sunduğu Parametre programına konuk olan Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara Hazine''nin yükünün ürkütücü boyutlara ulaştığını söyledi.

Kara, Türk Lirası''na destek için yolda olan enflasyon korumalı tahvilin çıkması durumunda talebin olabileceğini belirterek, "Çünkü insanlar enflasyona karşı kendilerini korumak istiyorlar ve tek bir ürün yok ortada. Dolayısıyla talep olacaktır" dedi.

“SON MERMİ”

Kara, tahvil için "Şu anda son mermi gibi. Son güçlü mermi kullanabilecek. Daha zor günler için saklanıyor olabilir" ifadelerini kullandı.

Tahvilin çıkması durumunda ilk planda bankalardan mevduat çıkışına yol açacağını söyleyen Kara, "Bankalar arası rekabetten dolayı mevduat faizi yükselecek. Mevduat faizi yükselirse kredi faizleri çıkacak ve genel olarak bir sıkılaşma ortaya çıkacak. Sonuçta da bu büyümeyi yavaşlatacak. Dolayısıyla bence bu tür bir sıkılaşma etkisi tercih edilmediği için enflasyona endeksli tahvilden şimdilik vazgeçildi" diye konuştu.

İlgili Haberler