İktidarın kanalı A Haber'in en gözde konuk amiraliydi. Mavi Vatan'ın isim babası, Başkanlık Sisteminin savunucusuydu. O şimdi gözaltında

İktidarın kanalı A Haber'in en gözde konuk amiraliydi. Mavi Vatan'ın isim babası, Başkanlık Sisteminin savunucusuydu. O şimdi gözaltında
Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne hakkında son dönemde yaşanan tartışmalara yönelik 104 emekli amiralin yayımladığı bildiri, darbe ve vesayet tartışmalarını doğurdu. Özellikle iktidar çevreleri ve iktidara yakın medyada bildiride darbe iması olduğunu ve vesayetçi bir yaklaşımla kaleme alındığı iddia edildi. Buna karşılık, bildiride imzası bulunan, Mavi Vatan’ın isim babası da olan emekli tümamiral Cem Gürdeniz’in milli güvenliği ilgilendiren güncel konulardaki görüşlerini iktidara yakın A Haber’in defalarca yay

Emekli amirallerin İstanbul ve Çanakkale Boğazlarındaki Türk egemenliğini düzenleyen Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaptığı ve tekkedeki amiral üzerinden TSK’daki yaşanabilecek tehlikelere dikkat çeken bildiri Türkiye’nin gündemine oturdu.

Bildiri hakkında siyasilerden ve medya dünyasından konu ile ilgili birçok değerlendirme gelirken, bazı çevreler amirallerin açıklamasını darbe, muhtıra gibi durumları hatırlattığını ifade etti.

Diğer yandan bildiriye, ifade özgürlüğü ve Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren bir konu hakkında uzman olan amirallerin açıklaması olarak bakan ve destek veren çevreler de var. Bildiriyi destekleyen kesimler, elinde askeri ya da siyasi hiçbir gücü olmayan emekli amirallerin hakim oldukları bir konuda görüş ve endişelerini bildirmesinden darbe çıkarılmasının gerçekten uzak olarak yorumluyor.

Özellikle iktidar ve iktidara yakın medyada ise emekli amirallerin açıklaması, darbe ve vesayet söylemleri ile birlikte anılıyor ve milli irade vurgusu yapılıyor.

Ancak iktidara yakınlığı ile bilinen A Haber’in ise daha bu yaklaşımla çelişen bir yayınlar yaptığı ortaya çıktı. Bildiride imzası bulunan emekli amirallerden Cem Gürdeniz’in Doğu Akdeniz, Ege’deki Türk-Yunan gerginliği ve milli güvenliği ilgilendiren diğer konulardaki görüşlerini A Haber’in ekrana taşıdığı görüntüler sosyal medyada yer aldı.

Gürdeniz, Babala TV''de ise, başkanlık sistemini savunmuş, Türkiye''de Denizcilik Bakanlığı''nın kurulması gerektiğini ve bunu ancak mevcut iktidarın yapabileceğini de söylemişti.

Gürdeniz, Mavi Vatan’ın da isim babası olarak biliniyor.

İlgili Haberler