İktidarın sosyal mühendisleri

İktidar siyaseti sıkıştı. Çıkış arıyor.
Bulabilir mi?
Şüpheli.
Hatta belirsiz.
Ve hatta zor.
Neden, nasıl?
Söyleyeyim:
      Ekonomik bunalım, toplumsal/siyasal hareketliliğe neden oluyor. Gelir dağılımı bozuluyor, işsizlik artıyor, alım gücü düşüyor. Bu durum siyasete çok belirgin bir biçimde yansıyor. Yansımakla da kalmıyor, iktidarı korkutuyor. Çünkü siyasal hareketlilik dikkate alındığında AKP tabanının gittikçe eridiği ve altından kaydığı herkes tarafından görülüyor.
      Kısacası alarm veriyor.
Uyarı sistemi sinyal verince, AKP strateji belirleyicileri, toplum mühendisleri, troller, kumpasçılar her ne varsa hepsi harekete geçiyor.
      "Plan yapalım, önlem alalım ve çöküşü durduralım" diyorlar.
      Tam bunlar hesaplanırken yan taraftan ortağın sesi duyuluyor.
      "HDP kapatılsın!.."
Çok yerinde bir ses.
Ortağın ideolojisine, pozisyonuna, varoluş ölçütlerine uygun mu?
Evet uygun.
Hâlbuki daha düne kadar hiçbir sorunları yoktu. Meclis sıralarında yan yanaydılar. Başkanlık divanına oturtulan HDP'lilerden izin isteyerek konuşmaktaydılar.
O günlerde millî hassasiyetler ne oldu diye hep birlikte sormamız gerekmiyor mu?
Efendim, "fezlekeleri var."
Var tabii. Bunları biliyordunuz. Tam 5-6-7 yıllık. İçeriklerine bakarsanız, vatana, millete, bayrağa ve ülke bütünlüğüne karşı işlenmiş suçlar varmış. Bu durumda haliyle vicdan sahibi her vatanseverin sorması gereken sorular var.

1- Bunca senedir; vatan hainliğine, millî bayrağımıza yönelik işlenen suç dosyalarını neden Meclis'te beklettiniz de şimdi çıkarınız söz konusu olunca ortaya getirdiniz?
2- Bu davranışınızla, yasama organı olan, kanunların doğup üretildiği bir kurumda, suçluları korumuş olmuyor musunuz?
3- Ortada milletimiz, tarihimiz, millî sorumluluklarımınız açısından apaçık bir samimiyetsizlik yok mu?
4- Türkiye, terörle uğraşan bir ülke. Üstelik terör örgütüyle iltisaklı olduğu belli olan bir partinin varlığı herkes tarafından biliniyor. Öyle ise niçin, bayrak, vatan, ülke bütünlüğü ve veya benzeri suçlardan fezlekesi olanları seçime sokmayacak bir yasal düzenleme yapmadınız?
Gelelim bugüne.
Mevcut iktidar ve ortakları, iç ve dış politikada öteden beri sürdürüp getirdikleri düzeni, "millî" saydıktan sonra, bir "beka meselesi" zehabıyla sürdürmek istiyor. Bunun için de yarattıkları yıkıma devam edebilmek, otoriter rejimi pekiştirerek, Türkiye'nin geleceğini ipotek altına alabilmek için, içinde bulunduğumuz siyaset oyunlarına başvuruyorlar.
Millet ittifakını çok şey yaptık bozamadık. Acaba ne yapsak da bozsak diye düşünürken buldukları yeni yöntem, 6-7 yıldır Meclis evrak dolabında bekleyen suç dosyalarını çıkarmak oldu.

Şimdi, CHP içindeki ayrışmayı derinleştirmek için, eğer ayrışma yoksa yeni bir çatlak oluşturmak için, HDP zarfını ortaya koydular. Kısacası iktidarın sosyal mühendisleri yeni bir oyun kurdu. Bu oyunun bir tarafında çok parçalı muhalefeti daha çok parçalara ayırmak varken, öbür tarafında taşıyıcı kolon görevi gören CHP'yi kendi içinde kaosa sürüklemek var. Bir diğer amaç ise kaçan oyların bir kısmını mümkünse geri çevirmek, çevrilmiyorsa en azından kaçak veren kanalları bu sayede kapatmak var. Böylece HDP, iktidar açısından kullanışlı bir malzemeye dönüştürüldü.
Vatan, millet, bayrak ise birer araç. Onlara yönelik suçlar çok önemli değil ki 5-6 senedir raflarda bekletiliyordu. Ne zaman iktidar ve ortağı baktı ki seçimi kayıp edecek, çıkarları söz konusu, başladı millî heyecan pompalamaya.

Yazarın Diğer Yazıları