İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ankara'ya su tuzağı: Konu Meclis gündeminde

İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ankara'ya su tuzağı: Konu Meclis gündeminde
AKP’nin yerel seçimde büyükşehirleri kaybetmesinin ardından insan sağlığını derinden etkileyecek bir hamleye imza atıldığı ortaya çıktı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıya göre su numunelerinin olumsuz çıkması durumunda bildirimin ASKİ yerine İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılacağı bildirildi. İYİ Parti konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Serkan TALAN  / YENİÇAĞ

AKP’nin yerel seçimde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirleri kaybetmesinin ardından yeni yönetimleri zora sokacak başka bir hamle daha yapıldığı ortaya çıktı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerine gönderdiği yazıda dikkat çeken ifadeleri yer aldı. 2019 yılının eylül ayında gönderilen yazıda denetlenmesi için ilçelerden alınan sunu numunelerinden elde edilen sonuçların olumsuz çıkması durumunda ASKİ Genel Müdürlüğü yerine İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Vatandaşların kullandığı sulara belirli aralıklarda yapılan denetimin sonuçları, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereği, olumsuz olması durumunda ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bildiriliyordu. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazıyı 31 Mart yerel seçimi sonrası göndermesi ise dikkat çekti.

asdasd-005.jpg

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün gönderdiği yazı Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde söz konusu hamlenin AKP’nin kaybettiği belediyelerdeki yeni yönetimleri başarısız göstermek gibi bir amacı olup olmadığını sordu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz’ın soru önergesi şöyle:

eqqffhzwsac0oi8.jpgeqqfgqawsaaduze.jpg