İl Sağlık Müdürlüğünden korku dolu açıklama: Risk hiç olmadığı kadar büyük… Çaresizce söylediler

İl Sağlık Müdürlüğünden korku dolu açıklama: Risk hiç olmadığı kadar büyük…  Çaresizce söylediler
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, internet sitesi üzerinden vatandaşlara korona virüs salgını konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada "Virüs aramızda, risk hiç olmadığı kadar büyük" denildi.

Korona virüs salgınında artış devam ederken, Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden korku dolu açıklama geldi. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi kent genelinde de bir süredir vaka sayılarındaki artışın süreklilik arz ederek devam ettiğini belirtildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, "Virüs aramızda, hepimize çok yakındır. Sonuçta tüm tedbirler özellikle ve özellikle virüsten olumsuz anlamda en ağır şekilde etkilenen kıymetli büyüklerimizi korumak içindir, lakin gençlerin de bu anlamda hiçbir garantisi olmayıp, risk herkes için geçerlidir” denildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu şekilde:

Ülkemizde olduğu gibi ilimiz genelinde bir süredir vaka sayılarındaki artış süreklilik arz ederek devam etmektedir. Özellikle kurban bayramı ve sonrasında ortaya çıkan bu olumsuz süreç tüm Rize olarak bizlerde üzüntü ve endişeye sebebiyet vermiştir. Bu olumsuz sonuca sebep olarak birçok etmen gösterilebilirse de toplu olarak bulunulan her ortamdaki kaygısız, tedbirsiz, rahat ve aşırı güvenin tetiklediği korkusuz tavırlar şüphesiz ki en önemli sebeplerin başındadır. Bunca söyleme, üzücü habere, yaşanan acı vefatlara, çekilen ıstıraplara ve sarf edilen emeğe karşın halen aynı vurdumduymaz tavırlarla düğünlerimizde rahatlıkla horon oynayabiliyor, sırf iyi vakit geçirebilmek adına, tedbirlere uymadığını gördüğümüz kafeterya, lokanta vb. yerlerde bulunabiliyoruz.

Belki de tüm bu rehavetimizin sebebinde halen bana bir şey olmaz, bana bulaşmaz, bulaşsa da bir şey yapmıyor gibi aslında içi boş, gerçekten uzak fikir çağrışımları yatmaktadır. Oysa hele de şuan virüs hiç olmadığı kadar yakınımızdadır ve risk hiç olmadığı kadar büyüktür.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EMEĞİNİ ÇİĞNEMEYELİM”

O halde bir kez daha açık ve net olarak belirtiyoruz ki; bırakın kendimizi, çok daha büyük zarar göreceği muhakkak olan yaşlılarımızı, hastalarımızı, komşularımızı ve toplum sağlığını bir nebze dahi önemsiyorsak kuralların çiğnendiği gördüğümüz hiçbir mekânda ne sebeple olursa olsun bulunmayalım. Dikkatsiz, vurdumduymaz insanların oluşturduğu gruplara ilave olmayalım. Bugüne değin halkımızın sağlığı için gözünü kırpmadan kendini siper eden ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımızın emeğini çiğnemeyelim.

“İZOLASYON SÜRECİ TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ”

Durumu ciddi görülen tüm hastalarımız ise bizzat ambulanslarımız ile tedavileri için uygun hastanelerimize sevk edilmektedir. Bu aşamadan itibaren başlayan izolasyon süreci ise toplum sağlığı açısından son derece önemlidir.

Gerekmedikçe, zorunlu olmadığı sürece hiç bir keyfiyetle hiç bir toplu yerde bulunmamalıyız.

Virüs aramızda, hepimize çok yakındır. Sonuçta tüm tedbirler özellikle ve özellikle virüsten olumsuz anlamda en ağır şekilde etkilenen kıymetli büyüklerimizi korumak içindir, lakin gençlerin de bu anlamda hiçbir garantisi olmayıp, risk herkes için geçerlidir.