Atatürkçü ilahiyatçı Cemil Kılıç Diyanet İşleri Başkanı olarak ünlü AKP'liyi önerdi. Diyanet'in minber ile mihrabı karıştırmasının ardından paylaştı

Atatürkçü ilahiyatçı Cemil Kılıç Diyanet İşleri Başkanı olarak ünlü AKP'liyi önerdi. Diyanet'in minber ile mihrabı karıştırmasının ardından paylaştı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı bir açıklamada Mihrap ve Minberi karıştırması sosyal medyanın gündemine düştü. Atatürkçü ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç da Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Konya Şehir Hastanesi''nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya''nın bir hastanede görevli güvenlik görevlisi tarafından katledilmesinin ardından meslektaşları sağlıkta şiddeti protesto etmek için tüm Türkiye''de protesto gösterilerinde bulundu. 

Bu olaya yönelik Türk Tabipleri Birliği de 7- 8 Temmuz’da grev kararı aldı.

Konya''daki bir camii imamı halkı doktorlara kışkırtarak ''İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, ''git bugün grevdeyiz''. Öldürmez misin sen? Dövmez misin?" sözlerini söyledi. Bu skandal sözlerin ardından imamla ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı basın açıklamasında Mihrap ile Minberi karıştırdı. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MİHRAP VE MİNBERİ KARIŞTIRDI

Açıklamada "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir" denildi.

Yapılan bu açıklama sosyal medyada gündem oldu.

Olay, Konya''nın Selçuklu ilçesinde Kayalar Camii''nde meydana geldi. İmam cemaate vaaz verirken ''Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Bu doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir. Bu neyi getirir? Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, ''git bugün grevdeyiz''. Öldürmez misin sen? Dövmez misin?'' sözlerini söyledi.

Konya''daki bir camide verdiği vaaz verildiği esnada şiddete tepki için iş bırakan doktorları hedef alan imam, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Bu olayların ardından Cemil Kılıç da Diyanet İşleri Başkanlığı''na ilişkin bir paylaşım yaptı. 

Din değiştirmeleriyle ve dini yorumlarıyla tanınan eski model Tuğçe Kazaz son zamanlarda AKP yandaşlığıyla dikkat çekerken Kılıç paylaşımında "Tuğçe Kazaz Diyanet başkanı olsun. Bugünkülerden daha donanımlı. En azından minber ile mihrabı karıştırmaz." ifadelerini kullandı.

"TUĞÇE KAZAZ DİYANET BAŞKANI OLSUN"

Kılıç paylaşımı şöyle:

"Tuğçe Kazaz Diyanet başkanı olsun. Bugünkülerden daha donanımlı. En azından minber ile mihrabı karıştırmaz. Üstelik başka dinleri deneyimlemişliği de var." dedi.

İlgili Haberler