İlber Ortaylı canlı yayında A Haber'e laf çaktı

İlber Ortaylı canlı yayında A Haber'e laf çaktı
CNN Türk'te yayınlanan Bazı Şeyler programına konuk olan Prof. DR. İlber Ortaylı, canlı yayında kendisini arayan Murat Bardakçı'nın sözleri üzerine A Haber'e tepki gösterdi.

CNN Türk'te yayınlanan Bazı Şeyler proğramına konuk olan Prof. DR. İlber Ortaylı kendisiyle ilgili sosyal medyada yayınlanan capsleri konuştuğu sırada cep telefonu çaldı.

İlber Ortaylı program sırasında sosyal medyayı kullanamadığını, cehalet ile ilgili capsleri zekice bulduğunu belirterek "Malesef ben de bu konuda cahilim teknoloji konusunda pek de iyi değilim" dediği sırada telefonu çaldı. Canlı yayında çalan telefona cevap veren Prof. Dr. İlber Ortaylı arayanın Gazeteci Yazar Murat Bardakçı olduğunu söyledi.

Bardakçı'nın A Haber kanalı hakkında söze girmesi üzerine "Kusura bakma ama Türkçeyi en kötü kullananlar orada diyerek" söze girdi. Ortaylı canlı yayında hem sunucu Ekin Olcayto'nun sorularını cevap verirken diğer yandan da Bardakçı'nın laf yetiştirdi.

İlber Ortaylı canlı yayında Türkçe'nin düzgün kullanılması konusunda "Lisani Türkçe'yi katletmeye kimsenin hakkı yoktur. Genizinden konuşanlar var. Dilimizde lehçeler ve şiveler çok mukaddestir. Bu televizyonlar mevcut oldukça bu Türk gençliğine Türkçe öğretilemez" dedi.