İlber Ortaylı ilk kez konuştu. Canlı yayının bittiğini sanıp söylediği olay olmuştu

İlber Ortaylı ilk kez konuştu. Canlı yayının bittiğini sanıp söylediği olay olmuştu
Canlı yayında sunucuya içinden geçeni söyleyen tarihçi yazar İlber Ortaylı’nın sözleri taciz iddialarını da beraberinde getirmişti. Ortaylı, iddialara ilişkin “Taciz ve kompliman arasında fark var. Güzel, akıllı ve başarılı olana maşallah denir. Başka ne denir ki?” diye konuştu.

Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın haberine göre, canlı yayında söylediği sözlerin taciz iddialarına varan tartışmalara neden olan tarihçi yazar İlber Ortaylı, ilk kez konuştu.

Genç sunucu ile ilk kez program yapmadığını belirten Ortaylı, "Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hâkimiyeti, Türkçeyi doğru ve güzel kullanışı... Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir?" diye sordu.
"Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp... Üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil." diyerek tartışmalara tepki gösteren Ortaylı, sözlerine şöyle devam etti:
8d0cb245d0a50578cd16877a01b52458.jpg
"Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor.
Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman ‘maşallah’ derim.
Gerçekten aptallar! Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil.
Onların anladığı türden maşallah değil bu... Türkiye’de sosyal medya Agora.
Herkes konuşuyor, fazla gürültü var. Bazıları hadi tamam ama bazıları o kadar ahmakça ki!
Kaale almıyorum."


NE OLMUŞTU?

Sunucu Cansu Canan Özgen, Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında ünlü tarihçi İlber Ortaylı’yı konuk etti. Yayının sonunda Özgen, “Hocam sağlık sıhhat diliyorum, görüşmek üzere” dedi. Ortaylı da “Sağ ol” diye yanıt verdi. Yayının sona erdiğini sanan Ortaylı’nın ağzından kamera kapanmadan “Maşallah, şuna bak” sözleri dökülürken sunucu Özgen ise Ortaylı’nın sözlerine gülerek “hocam” yanıtını verdi. Video sosyal medyada bir anda yayıldı.

 

İlgili Haberler