İlber Ortaylı'dan Bakan Nebati için olay sözler. Usta röportajcı Ruhat Mengi' ye konuştu

İlber Ortaylı'dan Bakan Nebati için olay sözler. Usta röportajcı Ruhat Mengi' ye konuştu
Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye ilişkin eleştirilerde bulundu. Ortaylı, "Batmış ekonomi, adam geldiği gün felaketin üstüne oturmuş zaten, farkında değil." dedi.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi''ye konuştu. 

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi''ye ekonomiye ve Bakan Nureddin Nebati''ye ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için "Bırak muhalifleri kendi adamların en başta onu iğneliyorlar" dedi.

Ortaylı’nın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili söyledikleri ise dikkat çekti.

İlber Ortaylı''nın Bakan Nebati ile ilgili ifadeleri şöyle:

"Batmış ekonomi, adam geldiği gün felaketin üstüne oturmuş zaten, farkında değil, o başka. Kaç lirayla devraldılar, neredeyse dolarla TL eşitti, değil mi, 20 yılda geldiğimiz yer belli, Nebati''yi mi bekliyordu o yani. Her memlekette az bulunan iki cins adam vardır; birisi hariciye memurlarıdır, en önemlisi de maliye memurlarıdır. Hitler bile Almanya ekonomisi batık olduğu için kendisine önerilen maliyecinin bütün şartlarını kabul etmiştir. “Emirleri sizden alırım, muavinim Yahudi''dir” dediğinde bile sesini çıkarmamıştır. Her memlekette bunların sayısı çok azdır. Kıymetini bilmediğiniz zaman böyle başınız dertten kurtulmaz.” dedi.

İlgili Haberler