İlber Ortaylı canlı yayında Afganlılara sahip çıktı

İlber Ortaylı canlı yayında Afganlılara sahip çıktı
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'deki işsizlik tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Canlı yayında tartışma yaratacak ifadelerde bulunan Ortaylı, "Tabii ki Afganlar gelecek, adam yok çünkü. Suriyeli geldi, yaramıyor, senin istediğin işi yapmıyor" dedi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CNN Türk''te katıldığı programda, Türkiye''de çalıştırılan yabancı işçi tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Sorun burada iş olmamasından çok işçi olmamasındandır" diyen Ortaylı, "Bir şeyi unutuyorlar. Tarımda insanlar ürününü toplayamıyor. Bu sene mesela, bereketli bir yıldı, zeytinler fırtınada döküldü. Kıymeti gider, yağı kaybolur. Adam vişnelerini, kirazlarını devşiremiyor. Elinde testere ile birisi ağaçları geçti" ifadelerini kullandı.

"TABİİ Kİ AFGANLAR GELECEK, ADAM YOK ÇÜNKÜ, SURİYELİ SENİN İSTEDİĞİN İŞİ YAPMIYOR"

Ortaylı şöyle devam etti:

"Böyle bereketli bir toprakta biz faydalanamıyoruz. Köylünü besleyememişsin. Köyde tutacak bir eğitim verememişsin. O köylü o toprağı sevememiş. Psikolojik faktörler de var, jenerasyonlar arası çatışma. Genç nesil artık evin büyük babasını dinlemiyor, bu açık bir şey. Çocuklar şehre ayrıldığı zaman durumu çok iyi olmayacak. Ekili biçili yerler açıkta kalıyor, ekilmiyor. Bu durumda işçi bulamayınca ne yapacaksın.
Tabii ki Afganlar gelecek, adam yok çünkü. Suriyeli geldi, yaramıyor, senin istediğin işi yapmıyor."

İlgili Haberler