İlçede defalarca kesilen elektrik vatandaşı çileden çıkardı

İlçede defalarca kesilen elektrik vatandaşı çileden çıkardı
İlçeye elektrik hizmeti veren SEDAŞ firmasının sürekli kesintiye gitmesi nedeniyle mağduriyete uğradığını belirten İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Akın Özdemir, söz konusu firmanın kar yağışına rağmen tedbir almakta yetersiz kaldığını belirtti.

Ferizli/Akın Özdemir

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirir duruma getirdi.
Korona virüs ile mücadele nedeniyle zor günler geçiren vatandaşların kısıtlamalar nedeniyle evlerinde kapalı kalırken üzerine yaşanan elektrik kesintileri durumu daha da güçleştirdi.
Vatandaşların şikayetlerini dinleyen İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Akın Özdemir, "Bir yandan pandemiyle gelen sıkıntılar, iş kaybı yaşayan esnafımız ve çalışanımız, alım gücü azalan kesim,  bebek, çocuk kadın ve yaşlı büyüklerimiz soğukla sınava tabi tutulmuş, gaz lambası ve soba özlemi çeker hale gelmişlerdir. Ayrıca kısa ve uzun aralıklarla gidip gelen elektriğin ev ve iş makinalarına vermiş olduğun hasarın bilançosu da şu an bilinmemekle beraber, kim tarafından karşılanacağı ise ayrı bir muammadır." ifadelerini kullandı.
Sadece 6,7 kişilik ekibin ,Nüfusu 15 Bin olan Söğütlü , 28 bin olan  Ferizliyle birlikte  43 Bin nüfuslu iki ilçeye yetişme çabaları maalesef sonuçsuz kaldığını belirten Özdemir, meteorolojiden gelen yağış uyarılarına rağmen söz konusu şirketin tedbir alma konusunda yetersiz kaldığını savundu. İYİ Partili Özdemir, "2020 yılında 516 Milyon TL yatırım yapmayı hedeflediğini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven müşteri memnuniyetini güçlendireceklerini ilave etmiş 2021 yılını yaşadığımız şu günlerde pekte başarılı olamamışlardır." şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Akın Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşanan bu arızalar , alt yapı eksiklikleri, personel yetersizliği , verimli hizmet alınmadığı halde, SEPAŞ'ın faturalara eklenen vergi ve fonlar, BTV bedeli, TRT payı, diğer bedeller gibi anlamsız alınan paralar, faturaların 1 gün ödenmediği zaman telefonlara giden kesim mesajları  ve en önemlisi  EPDK tarafından 2020'de geçerli olan elektrik kesme-bağlama bedellerinin , alçak gerilim için 37 lira 30 kuruş ve orta gerilim için 189 lira 80 kuruş olması kararlaştırılırken vatandaşı iyiden iyiye çileden çıkarmaktadır.
Bizler Hükümetin denetleme birimlerine bu yaşananlardan dolayı sesleniyoruz.
Milyonlarca lira teşvik destekleri yapılırken Elektrik şirketlerinin halkımıza, vatandaşımıza yaşattıkları mağduriyetler görmezden mi gelinecek?"

SEDAŞ’A DAİR

SEDAŞ 1965 yılından itibaren kırsal yöredeki yerleşimlerde elektrik tesislerinin yapımı ile görevlendirilmiş, çalışmalarını sadece kırsal yörelerin elektriklendirilmesine yöneltmiş (Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Bilecik) 7 Genel Müdürlük'ten biri olmuş be hizmete başlamıştır.
11 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu'nun yönetimine geçmiştir.
11 Şubat 2009 tarihinde AKCEZ Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yüzde 100 hissesi satın alınmıştır. Yüzde 100 hissesi AKCEZ'e ait bir kuruluştur.