İlham Gencer'e üstün hizmet ödülü

İlham Gencer'e üstün hizmet ödülü
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Türk müziğine kattığı çağdaş, özgün yorumlarıyla bir ekol yaratan Bozkut İlham Gencer için saygı günü düzenledi.

Törende söz alan vakfın Genel Başkanı Közhan Yazgan, eğilmeden, bükülmeden sanatını, emeğini Türk milletinin hizmetine sunan büyük sanatçı Gencer'in az da olsa kıymetini takdir etmekten bir vefa göstermekten çok mutlu olduklarını söyledi.

mks_2660.jpg

Yazgan, Gencer'in yol arkadaşı dostu Sefer Sami Coşkun'a da teşekkürlerini ifade etti. Açılış konuşmasının ardından TDAV Gençlik Kolları'nın hazırladığı Bozkurt İlham Gencer'in Hayatından Kesitler videosu gösterildi. Sami Coşkun da, çok yakından tanıdığı İlham Gencer'i tanıtan bir konuşma yaptı.

mks_2644.jpg

İlerleyen yaşına rağmen, bir müzisyen, bir Türk milliyetçisi olarak sanatını insanlık ve mensubu bulunduğu Türk milletine hizmet yolunda harcayan Gencer de, tüm konuşmalarını ve müzik sunumunu ayakta yaptı.

mks_2252.jpg

Bugünün kendisi için çok özel olduğunu belirten Gencer, 93 yılın birikimiyle anılarını anlattı, sanatını konuşturdu. Öte yandan Türk milliyetçiliği çerçevesinde çeşitli faaliyetler yapan kuruluşların temsilcileri de Gencer'e plaket verdi.

mks_2227.jpg