İlk Cumhuriyet Nişanı Suudi Prens'e takıldı

İlk Cumhuriyet Nişanı Suudi Prens'e takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2014 Ağustos ayında göreve başladıktan sonra ilk Cumhuriyet Nişanını, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud’a verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed Bin Nayif Bin Abdülaziz Al Suud'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Naif, baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından düzenlenen tören ile Veliaht Prense Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhuriyet Nişanı tevcih edildi. Tevcih törenine Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Veysi Kaynak ile bakanlar Nihat Zeybekçi, Süleyman Soylu, Nabi Avcı, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal katıldı.

VERİLİŞ AMACI

Cumhuriyet Nişanı’nın veriliş amacı Cumhurbaşkanlığının tanımına göre şöyle; Türkiye Cumhuriyeti ile mensup olduğu devlet arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesini, milletlerin birbirine yakınlaşmalarını sağlayan ülkelerin başbakanlarına, bakanlarına ve dış temsilcilik mensuplarına verilen madeni altın kaplama semboldür. Bu nişan Bakanlar Kurulun kararı ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile verilir.