İlk yerli savunma füzesinin test atışı yapıldı

İlk yerli savunma füzesinin test atışı yapıldı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da katılımıyla Türkiye'nin ilk yerli "Orta İrtifa" Hava Savunma Füzesi "Hisar"ın test atışı gerçekleştirildi.

Işık: “eğer biz güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz; inanıyorum ki, bundan sonra mesafeleri daha hızlı alacağız ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerine de sahip olacağız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, SSM Müsteşarı İsmail Demir ve ilgili diğer yetkililerle Türkiye’nin Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemi Hisar’ın Aksaray’daki test atışına katıldı. ‘Atışlı test icrası’ndan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “eğer biz güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz; İnanıyorum ki, bundan sonra mesafeleri daha hızlı alacağız ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerine de sahip olacağız” dedi.

Helikopterle Aksaray’a giden Işık’ı, Vali Aykut Pekmez karşıladı. Verilen brifingden sonra test komuta kontrol merkezine geçen Bakan Işık ve beraberindekiler, heyecanla test atışını takip etti. Başarılı atıştan sonra MSB Işık, Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti. Komuta kontrol merkezine 11 km. mesafedeki füze atış alanını da inceleyen Fikri Işık, atış sahasındaki ekiple sohbet etti. Işık, Roketsan ve Aselsan mühendislerine hitaben yaptığı konuşmada, ” bu sistemleri milli ve yerli imkanlarla geliştirmek hepimizin görevi vatan borcu adeta. Çünkü kritik sistemlerin geliştirilmesi bizim için tek yol. Bir takım dost bildiğimiz ülkeler en küçük bir sorunla karşılaştığımız zaman hemen bir ambargo koyma, bir kısıtlama getirme gibi alışkanlığa sahipler. Onun için biz ne yapıp yapıp bütün kritik teknolojilere sahip olma, onları geliştirme ve dünyanın sayılı ülkelerinden biri olma hedefimiz var. Onu da sizler yapacaksınız. Bunu sizin gibi gerçekten iyi eğitim almış değerli arkadaşlarımız yapacak. Bizler de sizlerin sürekli önünüzü açacağız. Sizleri destekleyeceğiz. Çalışmalarınıza maddi ve manevi her türlü katkıyı vereceğiz. Sonuçta kazanan ülkemiz olacak. Eğer biz burada güçlü bir savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.