İlker Başbuğ: "Benim karargahım burası, Silivri"

İlker Başbuğ: "Benim karargahım burası, Silivri"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2012'de Balyoz ve Erkenekon davaları sırasında yaptığı görüşmede Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un kendisine "Benim karargahım burası, Silivri" dediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'li vekillere yaptığı İlker Başbuğ'a yönelik "Dava açın" çağrısının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2012 yılında Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

İlker Başbuğ'un kendisine “Benim karargahım artık Silivri…Bir cemaat devleti ele geçirmiştir, istediği yasayı getirmekte, istediği gibi geçirmektedir” dediğini aktaran Özel, Başbuğ'la yaptığı görüşmeden Sözcü'den Başak Kaya'ya şu ayrıntıları aktardı:

“FETÖ sivil mahkemeleri almış eline, Ergenekon diyor ve kafayı ülkenin Genelkurmay Başkanı'na takmış. O Genelkurmay Başkanı ile cezaevinde görüştüm. İlker Paşa bana ‘Benim karargahım burası, Silivri. Ben devletimin aleyhine şu kadar bir söz söylemem ama bir cemaat devleti ele geçirmiştir, istediği yasayı getirmektedir, istediği gibi geçirmektedir' dedi. O günlerde biz bunları raporlarımıza yazsak İlker Paşa rahatsız olurdu.''