İlker Başbuğ gündem yaratacak Azerbaycan hayalini Uğur Dündar'a açıkladı

İlker Başbuğ gündem yaratacak Azerbaycan hayalini Uğur Dündar'a açıkladı
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Sözcü yazarı Uğur Dündar'a yaptığı açıklamada en büyük hayalinin Türkiye ile Azerbaycan'ın birleşmesi olduğunu belirtti.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Uğur Dündar’a “en büyük hayalini” açıkladı.

Başbuğ, Dündar’la yaptığı ve Sözcü’de yayınlanan söyleşisinde, “Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin, komşuluğunda ötesinde iki kardeş devlet ilişkisi” olduğunu ve  “Türkiye’nin elbette koşulsuz olarak Azerbaycan'ın yanında olması gerektiğini” hatırlattıktan sonra “En büyük hayalim, Türkiye ile Azerbaycan'ın tek devlet olmasıdır” dedi.

Bunu ilk defa 2016 yılında, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde verdiği konferansta ifade ettiğini belirten Başbuğ, “Kişisel olarak, dış politikada reel politik/gerçekçiliğin esas alınmasını düşünenlerden birisiyim. Bu düşüncenin dışına çıktığım tek bir durum oldu. 14 Nisan 2016 günü Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde verdiğim konferansta, bir hayalim olduğunu söyledim. 'En büyük hayalim, Türkiye ile Azerbaycan'ın tek devlet olmasıdır' dedim. Evet bunu hâlâ hayal ederim. Ama reel politik/gerçekçilik buna olanak tanır mı? Pek sanmam. Yine de her şeye rağmen büyük hayallere sahip olmak güzel bir şeydir” değerlendirmesinde bulundu.