İlker Başbuğ'dan Kozmik Oda itirafı!

İlker Başbuğ'dan Kozmik Oda itirafı!
Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Kozmik Oda Davası'na ilişkin önemli bir itirafta bulundu. Başbuğ, hakimlerin kendisiyle görüşmeye gelmediğini söyledi.

CNN Türk'te gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Kozmik Oda Davası'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yapılacağı iddia edilen suikast planının yer aldığı Kozmik Oda Davası'nda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan davaya bakan hakimler ile görüşmek için talimat aldıklarını belirten Başbuğ, "Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gittik. 'Hakimin Genelkurmay'a gelip arama yapması doğru değil. Bu durum TSK üzerinde psikolojik baskı yaratır. Hakimlerin yasal olmayan bir şekilde gelip bizi araştırmasını uygun bulmuyoruz' dedim" ifadelerini kullandı.

İLK DEFA AÇIKLADI

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine hakimlerle konuşmaları gerektiğini söyleyen Başbuğ, "Bunu ilk defa açıklıyorum. Kara Kuvvetleri Komutanı, Adalet Bakanı ve Kozmik Oda Davası'na bakan hakimler bir araya gelsin ve kendi aralarında görüşsünler diye bir karar alındı. Hakim görüşmeye gelmedi. Ertesi günü Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner ile değerlendirme yaptık. Bunun ciddi bir suikast girişimi olduğu kanısına vardık" dedi.