Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

İlker Başbuğ'un konferansı...

Sevgili okuyucum; Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi'nin konferansı (E) Genelkurmay Başkanımız Org. General Sayın İlker Başbuğ tarafından; 30 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Barolar Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sayın Hakan Paksoy'un konferansı tanıtmasından sonra, Devlet eski Bakanımız Sayın Sadi Somuncuoğlu, Sayın Başbuğ'un yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Sayın Başbuğ, "Dış Politikamız; Ermeni İddiaları ve Gerçekler" konusundaki konuşmasını yapmak üzere Sayın Somuncuoğlu'yla beraber konferans kürsüsüne geçti... Efendim, bu konferansta o kadar mükemmel bilgiler verildi ki, hepsini yazmak istesem bu köşeye sığmaz. Bu nedenle, sizlere Sayın Başbuğ'un sadece bir-kaç cümlesini sunabileceğim: "Cumhuriyet tarihinin en zor dönemini yaşıyoruz.", "Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi'ni çok önemsiyorum", "Üsküp'teki tefeyyüz okulundaki çocuklar, Türkiye'de kaldırılan millî Andımızı söylüyorlar", "Ülkemizde millî kelimesinden rahatsız olanlar var", "Dış politikayı Atatürk, millî siyaset olarak ifade ediyor", "Vatanımızdaki milletin adı Türk milletidir; kimse değiştiremez", "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bu ülkede hainlik yapıldı", Sayın Başbuğ'un konferansı dinleyici sorularıyla sona erdi.

Bir başka konu...

Değerli okuyucum; Güneyimiz ateş çemberi. Orta Doğu'daki 'Yedi ülkeyi' değiştirmeyi hedefleyen -bu yedi ülkeye Türkiye de dâhildir- Amerika Birleşik Devletleri'nin projeleri canımızı yakıyor. ABD, çok açık biçimde PKK'nın uzantılarıyla sarmaş-dolaş... Bu nasıl bir müttefikliktir; anlamak zor. Ortalık karma karışık. Ne var ki; ülkemizin gerçek aydınları bize kurulan bu tuzakları çok iyi biliyorlar. Nitekim Millî Düşünce Merkezi'nin değerli aydınlarından Sayın Hakan Paksoy, Merkez'in internet sitesindeki yazısında gerçeği açıkça belirtiyor ve "Rakka operasyonunda nihai hedef İskenderun'dur" diyor. Bu önemli yazıyı kesinlikle okumanızı dilerim. Yazının internet anahtarı şudur: millidusunce.org/rakka-operasyonunda-nihai-hedef-iskenderundur/.

Ve Millî Düşünce...

Efendim, Türkiye'nin bilgi ve kültür üretim merkezi olan Millî Düşünce Derneği, 26 Mayıs 2016 tarihinde değerli yazar ve şairimiz Sayın Yahya Akengin'i ağırladı. Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı'nın Başkanı da olan Sayın Akengin, 19 Mayıs 2016'da Kazakistan'ın Başkenti Astana'da gerçekleştirdiği "20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri" konusunda izleyicileri bilgilendirdi. Özellikle Türk Dünyası'nın 25. yılına yönelik çalışmalarını aktardı. Toplantıda Ata yurdu Kazakistan'ın özellikleri anlatıldı. Konuklar, Sayın Akengin'i yoğun bir dikkatle dinlediler. Toplantı, dinleyicilerin Türk dünyasına yönelik sorularıyla sona erdi.

Sevgili okuyucum, Gaziantep Üniversitesi, Türk Dünyası Vatandaşlığı Projesi yanında, özellikle Balkan coğrafyasındaki eğitim konusuna ve Türk öğrencilerin ihtiyaçlarına çok önem veriyor. Ben bu çalışmaları hep takip ediyor; o kahramanları topluma duyurmaktan doğrusu mutlu oluyorum. Benim bu davranışımı değerlendiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, bana bir "Teşekkür Belgesi" gönderdiler. Aslında ben kendilerine o asil çalışmalarından dolayı teşekkür eder; saygılarımı sunarım.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları