İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı
Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı. Buna göre İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Kocaeli en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu. En az vaka görülen beş il ise, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Van oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka haritasını açıkladı. Buna göre 24-30 Nisan tarihleri arasında 100 bin kişide en fazla vaka artışı İstanbul''da yaşandı.

Haritaya göre en çok Kovid-19 vakası görülen ilk beş il; İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Kocaeli. En az vaka görülen illerin başında ise yine Şırnak var. Şırnak''ın ardından Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Van geliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İllerimizde bir haftada 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte bulabilirsiniz. Tedbir ve kısıtlamalar bu haritayı her gecen gün daha iyi bir tabloya çevirecek." ifadelerini kullandı.