Almanya'da çalışan imam hatip mezunundan AKP'lileri şok edecek sözler: Buradakilerin dinle milliyetçilikle aldatılmayı bırakması lazım

Almanya'da çalışan imam hatip mezunundan AKP'lileri şok edecek sözler: Buradakilerin dinle milliyetçilikle aldatılmayı bırakması lazım
Almanya’da yaşayan ve İmam hatip mezunu olan bir gurbetçinin sözleri sosyal medyada gündem oldu. Gurbetçi, "Buradaki insanların artık şunu görmesi lazım. Artık din ve milliyetçilikle aldatılmayı bırakması lazım." dedi.

Almanya’da yaşayan İmam hatip mezunu olan bir gurbetçinin sözleri sosyal medyada gündem yarattı.

"DİNİ DE MİLİYETÇİLİĞİ DE BİLMİYORUZ"

Almanya’da yaşayan gurbetçi, "İnsanlar ya dini bilmiyorlar ya kolay aldatılıyorlar ya da milliyetçiliği bilmiyoruz. Bak ben belediyede çalışıyorum. Almanya''da belediyenin bilet satış noktalarındayım. Bir tane ''Alman Bayrağı'' göremeyiz. Milliyetçilik bayrak sallamak değil haliyle ülkeye hizmetle olur. Buradaki insanların artık şunu görmesi lazım. Artık din ile aldatılmayı bırakması lazım. Milliyetçilikle aldatılmayı bırakması lazım. Hizmete insana buna değer vermek lazım." ifadelerini kullandı.  

İmam hatip mezunu bir gurbetçinin sokak röportajında söyledikleri sosyal medyada gündem oldu.

"YALANCIYI KİMSE SEVMİYOR"

Almanya’da belediye de çalıştığını söyleyen vatandaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Dinle imanla onunla bununla değil. İlk önce insan olacaksın. İnsanlığın özel bir tarifi var. Beynelmilel bir tarifi var. Dünyanın neresine giderseniz gidin Kuran olmasa bile bir kitap olmasa bile yalancıyı kimse sevmiyor. Herhangi bir ayet getirmeme lüzum yok yalancılıkla alakalı. Ben Mısır’da da İslam hukuku okudum. Sonradan Almanya’ya gittim. İnsanlığın yanlış bulduğu bir davranış için Kuran’dan veya hadislerden bir delil getirme lüzumu yok.” dedi.

İlgili Haberler