İmamoğlu: "3 kez dinledim anlamadım"

İmamoğlu: "3 kez dinledim anlamadım"
AKP’li rakibi Binali Yıldırım’ın “Oylar çalındı” açıklamalarına ilişkin bir soruya cevap veren Ekrem İmamoğlu, “3. kez dinledim, ne dediğini anlamadım” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Samsun’a giden Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Binali Yıldırım’ın "Oylar çalındı" açıklamalarına ilişkin bir soruya cevap veren Ekrem İmamoğlu;

“Gönül bugün bayramı konuşmak isterdi. Binali Yıldırım'ı bir kez dinledim. Belki anlamadım dedim bir daha dinledim. Samimiyetle söylüyorum 3 kez dinledim. Bu kadar pozitif bilimle uğraşan mühendislik yapan birinin ne dediğini anlamadım. Daha önce soyadı ile seçmen tercihi konusunda ileri fikirlerini ortala koyan AK Partili yöneticilerine şimdi daha da şaşıyorum. Yani yüzünden, gelişinden, duruşundan AK Partili olduğu tespit edilmiş üzerinden bir tezle pusula verilmiş verilmemiş gibi bir söyleme üzüldüm. Bu makama gelmiş birinin yorumu beni üzdü, nokta” dedi.

İstanbul’da kutlamaların sönük kaldığını belirten İmamoğlu, “100. Yıl dönümü İstanbullulara doya doya yaşatmalıydılar. Şundan mutluyum ki ilk defa bir milli bayramda vatandaşlar ücretsiz toplu ulaşım kullanabildi” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ iddialarına ilişkin bir soruya da cevap veren Ekrem İmamoğlu, “Samanyolu TV’nin açılışına ben gitmedim. Bilmiyorum kimler gitti. Bir hafızalarını tazelesinler. Kimlerin çocukları onların okullarına gitti önce ona baksınlar. Üzülüyorum..." ifadelerini kullandı.