İmamoğlu: "Binali Yıldırım rakibim değil"

İmamoğlu: "Binali Yıldırım rakibim değil"
Yerel seçim çalışmalarına devam eden İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım için, “Sayın Binali Yıldırım benim rakibim değil. Hala TBMM Başkanı Sayın Yıldırım” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcularıyla bir araya geldi.

İmamoğlu'na Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çok sayıda partili de eşlik etti.

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, ziyaretlerinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak Binali Yıldırım’ın henüz rakibi olmadığını söyleyerek şöyle konuştu; “Hala TBMM Başkanı Sayın Yıldırım. Genelde, 1 hafta 10 gün önce ne söylediysem, aynı kelimelerle o söylüyor. Telif hakkı isteyeceğim. Bugün söylediklerimden de birkaç şey söyleyebilir. Espri tabi. Telif hakkı istemeyeceğim. Yeter ki benim söylediklerimi söylesinler. Benim söylediklerimde iyilik var”

ÇOCUKLUK ANISINI PAYLAŞTI

Sporla bağının çocukluk döneminde başladığını kaydeden İmamoğlu, konuşmasında, o dönemde yaşadığı anılarına şöyle yer verdi: “Yaz dönemiydi. Kale işini çözemiyoruz. Kalecilik de oradan başladı zaten. Söylemesi ayıp, o gün Kuran Kursu’ndan kaçtık, top oynamak için. Kale işini çözelim dedik. Bir ağacın dalını keseceğiz. Hızarı unutmuşuz. Ben dalın üzerine çıktım. Sözüm ona ellerimi bağlayacağım, ortada duracağım, ayaklarımı sarkıtacağım, arkadaşlarım da beni çekecekler, kopardığımız dalla kale direği yapacağız. Ağacın tepesine çıktım, sarktım, sallanıyorum böyle aşağı doğru. Arkadaşlara sesleniyorum ‘Tutsanıza, tutsanıza…’ diye. Bir baktım arkadan caminin hocası sesleniyor, ‘Biraz daha sallan, tutacağım!' diyerek beni bekliyor. Arkadaşlar onu görünce kaçmış.”

“KALEYE BEN GEÇECEKTİM”

Sporla yakından ilgilendiğini, kendisinin de aktif olarak sporun içinde bulunduğunu anlatan İmamoğlu şöyle devam etti; “Şenol Güneş’ten sonra kaleye ben geçecektim, Lemi (Lemi Çelik: Eski Trabzonsporlu futbolcu) ayağıma taş koydu, olmadı. Ama o kulübe yönetici oldum, hem de 31 yaşında. Benden büyük futbolcular vardı. O kadar istekli bir adamdım. Sonra 3 arkadaş basketbol takımını kurduk. Benden sonra, 35-40 milyon zarara uğratıp kapattılar ama…”

“SPORA SİYASET SOKULMASINA İZİN VERMEYİN”

Spor kulübü yöneticilerine de uyarılarda bulunan İmamoğlu, ”Sporun içine siyaseti zerre kadar katanları kapıdan içeri sokmayın arkadaşlar. Sporun içindeki siyaset bize yakışmaz. Siyasetin mecrası başka. Onu başka yerde yapın. Ama Türkiye’de tam tersi. Yakışıyor mu? Vallahi yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Bu kardeşiniz size söz veriyor diyen İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Allah’ın izniyle İBB Başkanı olacağım, Bundan hiç kuşkum yok. Siyasi kavramlarla sizin kapınızı çalan hiçbir arkadaşım, benim arkadaşım değildir ama size hizmet için kapınızı çalan ve yardımcı olmak isteyen herkes benim yol arkadaşımdır. ”

“SADECE FUTBOLA HİZMET OLMAZ!”

Akıllı, bilinçli, tutarlı, tek branşa yığılmayan bir tesisleşme hamlesi gerçekleştireceklerini ifade eden İmamoğlu, “Sadece futbola hizmet etmek, spora hizmet etmek anlamına gelmez. İstanbul’a, derhal çok fonksiyonelli, çok nitelikli, adam gibi 3 tane atletizm stadı yapmak zorundayız. O zaman Olimpiyat Stadı’na olimpiyat verirler. 30 yüzme havuzu, 30 kapalı spor salonu imalatını devre alacağımız hızlı bir yatırımımız olacak. İstanbul, spor kenti olacak. Toplumsal spor çok önemli. Yeşil alan üretmek bile spora önemli katkılar sunacaktır” diye konuştu. Mevcut yönetimin yaptığı önemli tesislerin olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ”Ama öncelikli işleri ıskalayarak, yaptığınız işler ve kulüplere verdiğiniz katkılar üzerinden, o kurumları zaptetmeyi, kendine felsefe edinmiş bir siyasi anlayışın tam da ters yerinde duran bir anlayışa sahibiz. Biz, kimseyi zaptetmek için hizmet etmeyeceğiz. Hizmet eşittir oy diye bir şey yok. Yaptığı hizmeti, topluma karşı tehdit olarak kullanan bir ahlak anlayışı yanımızdan bile geçemez” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Sarıyer’den ayrılmadan önce bir taksi durağına uğrayarak, şoför esnafının sorunlarını da dinledi.

İlgili Haberler