İmamoğlu, "Bizde İBB Başkanı oluruz"

İmamoğlu, "Bizde İBB Başkanı oluruz"
Bakırköy'de vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski yönetime göndermede bulunarak "Bir İBB Başkanı, 5 yıl boyunca Beylikdüzü Belediyesi’ni ziyaret etmez mi? Etmediler! Etmezseniz, biz de İBB Başkanı oluruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediyesi ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Geçmiş dönemde İBB ve ilçe belediyeler arasındaki iletişimin istenilen seviyede olmadığını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“39 BELEDİYE BAŞKANI BENİM KIYMETLİ YARDIMCILARIM”

“Gelir gelmez eksik gördüğüm, benim geçmiş 5 yıllık periyotta eksik gördüğüm ne varsa, bunu tamamlamak niyetindeyim. Yani İBB, 5 yıl boyunca kendisine eğer 39 ilçe belediye başkanını en kıymetli yardımcı olarak görmüyorsa, işe yanlış başlamış demektir. Hem en değerli yardımcısı görecek, hem o ilçeye ayak bastığında onunla birlikte gezip, dolaşıp, çareler bulmaya çalışacak, hem de dayanışma içerisinde olacak. Biz, seçimleri seçim döneminde bırakabildiğimiz an, memleket adına çok sağlıklı hizmet edebilmeyi başarmışız demektir. İstanbul'da iyi örnekler olduğu zaman Türkiye'ye de o yansır. Bundan hepimiz siyaset üstü sorumluyuz. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımda bu yaklaşıma sıcak bir yaklaşımla cevap verdi. Bu da memnuniyet verici. Umarım İstanbul için hep beraber en doğru kararı veririz.”

"5 YIL BOYUNCA BENİ YOK SAYAN AKIL…"

“Bugün güzel bir Bakırköy gezisi yaptım başkanımızla beraber. 39 ilçe belediyesini geziyoruz. Yarın Sultangazi ile onuncu ilçemiz olacak. Kimseyi ayırt etmiyoruz; o parti, bu parti… Bu dönemi şöyle bitireceğiz: Kapıyı tıklatıyoruz, kapıyı kimse açmıyor. Bir daha tıklatacağız. Kapıyı açana kadar tıklatacağız. Niye açmıyor kardeşim ya! O kapı da benim kapım. Kimse kendisini İstanbul'da bu kardeşinizden soyutlayamaz. Bacadan gireriz, kaçsa yakalarız, kovalarız… Hiç sorun değil. Niye? Millet için. Şehrin her belediye başkanına gideceğim. Bana yapılmış olanı hiç kimseye yapmayacağım. 5 yıl boyunca beni yok sayan akıl, tam tersini benden görecek. Israrla gideceğiz. Israrla hizmet edeceğiz. ‘Ya adamın niyeti ne' diye şaşıracaklar, bir daha gideceğiz. İyilik, bu dönemin çözümüdür. İyilik, samimiyet ve iş üretmek bu dönemin, bu sürecin panzehiridir. Bunu yapacağız. Yapmak zorundayız. Seçim bitti kardeşim. Hepimiz şehre hizmet edeceğiz. 5 yıl boyunca belediyeyi yöneten bir belediye başkanı, İBB Başkanı'yla bir masaya oturup, bir konuyu çözüme kavuşturamaz mı ya! Mümkün mü böyle bir şey? Mümkün işte; yaşadık! Ya da bir İBB Başkanı, 5 yıl boyunca Beylikdüzü Belediyesi'ni ziyaret etmez mi? Etmediler! Etmezseniz, biz de İBB Başkanı oluruz!”