İmamoğlu, "Bugün başka bir İstanbul olurdu"

İmamoğlu, "Bugün başka bir İstanbul olurdu"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un 5 semtinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada "Şehri yönetenler biraz yürüseler, biraz vatandaşı hissetselerdi bugün başka bir İstanbul olurdu" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arkeoloji Parkı’ndan Aksaray Yeraltı Çarşısı’na, Yenikapı Güvenlik İzleme Merkezi’nden Haliç Metro Köprüsü seyir terasına kadar bir çok noktada incelemelerde bulundu.

İncelemeleri esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Herhalde uzun zamandır kimse çıkıp, yürümemiş. Yani hiçbir yetkili, ‘Çevremde ne var ne yok’ diye bakmamış. Önce yakın çevresinden başlar insan. Ama bu ada, ancak yürüyerek, hissederek olur. Öyle uzaktan olmaz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Twitter hesabı üzerinden de bugünkü programına ilişkin açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Şehri yönetenler biraz yürüseler, biraz vatandaşı hissetselerdi bugün başka bir İstanbul olurdu. Bugün Aksaray’dan sonra Yenikapı’daki arkeolojik alanı, metro güvenlik merkezini, Haliç’te üzerine çalıştığımız projeleri uzmanlarımızla yerinde inceledik, tüm çalışmalar hızlanacak" ifadelerini kullandı.