İmamoğlu canlı yayında gerçeği açıkladı. Bakanlığın korona vefat sayısı ne diyor? Durum vahim artık saklanacak bir şey kalmadı

İmamoğlu canlı yayında gerçeği açıkladı. Bakanlığın korona vefat sayısı ne diyor? Durum vahim artık saklanacak bir şey kalmadı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de katıldığı canlı yayında sadece İstanbul’da 180 kişinin bulaşıcı hastalıktan vefat ettiğini açıkladı. İmamoğlu, İstanbul için 3 hafta tam kapanma uygulanması çağrısında bulundu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 123 kişi salgın dolayısıyla hayatını kaybetti.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu son 3 güne ait vefat sayılarını da açıkladı.

Geçen sene Kasım ayına göre bu sene ölüm sayılarında 2 kat artışın olduğunu ifade eden İmamoğlu, acil tedbir alınması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu, "17 Kasım'da İstanbul'daki toplam vefat sayımız 410, aynı gün bulaşıcı hastalıktan vefat sayımız 164. Sadece İstanbul'u söylüyorum. 18 Kasım toplam vefat sayısı 424 bulaşıcı hastalık sayısı 164. Dün toplam vefat sayısı 441'e ulaştı, bulaşıcı hastalıktan ölen toplam hasta sayısı 180." ifadelerini kullandı.

"Son 3 günde İstanbul tarihinde ilk defa 400'lü sayılar gidiyor." diyen Ekrem İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen yıl Kasım ayında vefat sayısı 200, iki katını aşmış. 12 Mart- 19 Kasım arasında bizim bulaşıcı hastalıktan İstanbul'da ulaştığımız vefat sayısı 10 bin 681. Ben de feryat ediyorum hep birlikte 3 haftalık bir kapanma öneriyorum.

Sağlık Danışma Kurulumuzun cümlesi şöyle: Mümkünse ardışık ve geniş ölçekli olması gerekirken sadece hafta sonları ardışık uygulandığı, bunun dışında riskli gruplar için zaman sınırlaması hariç kesintisiz bir sınırlama tedbiri olmadığı görünmektedir.

Tam kapanma olmadığı sürece salgın için istenilen sonuç alınamayacak. Sınırlı tedbirler bu anlamda daha ciddi sorunlar yaratabilir. Biz milli ve dini bayramlarımızın denk geldiği zamanlarda 14-15 gün tatil yapmıştık. Alışığız yani işletmelerimizi kapatmaya. İnsanlarımızı yaşatacağız ekonomiyle ilgili sorunları aşacağız."

SAĞLIK BAKANLIĞI "123" DEDİ

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı korona virüs verilerine göre ise Türkiye genelinde dün 123 kişi korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

İlgili Haberler