İmamoğlu, Erdoğan'a verdiği mektubun içeriğini açıkladı

İmamoğlu, Erdoğan'a verdiği mektubun içeriğini açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği 4 sayfalık mektubun içeriğiyle ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kanal İstanbul'la ilgili verdiği mektubun içeriğini açıkladı. İmamoğlu, Erdoğan'a verdiğin mektupta, "İBB ile merkezi hükümetin arasındaki kanalların bozulmasını isteyen kişilerin olduğunu, bunun düzeltilmesi gerektiğini, buna müsaade edilmemesi gerektiğini yazdım" ifadelerini kullandı.

"CEVABIMI İSTANBUL HALKI ADINA BEKLEMEKTEYİM"

İmamoğlu, Erdoğan'la görüşme talebini mektupta yinelediğini ifade ederek, "Yüz yüze konuşmak istediğimi, bir brifing vermek istediğimi, İstanbul'un bugününü ve yarınını bizler tarafından kendilerine aktarmak istediğimi çok samimi bir dille, İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak, Türkiye tarihinin İstanbul'da en yüksek oy sayısıyla seçilmiş belediye başkanı olarak Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşme talebimi ilettim. Bundan sonraki takdir, bundan sonraki vicdan, adalet duygusu verilecek karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı'na aittir. Cevabımı merakla ve açıkçası acil bir şekilde İstanbul halkı adına beklemekteyim henüz bir cevap almadım" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, GİZLİ MEKTUP DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da kendisine verdiği Kanal İstanbul mektubuyla ilgili, "Kişiye özel bir mektupsa açıklamam doğru olmaz" ifadelerini kullanmıştı.