İmamoğlu getirmişti: Atatürk tablosu kaldırıldı

İmamoğlu getirmişti: Atatürk tablosu kaldırıldı
Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de göreve başlamasının ardından makam odasına getirdiği Atatürk tablosunun, YSK'nın kararını açıkladığı akşam kaldırıldığı ortaya çıktı.

YSK’nın İstanbul seçimini iptal etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya akşam saatlerinde İBB binasına gelerek görevine başladı. Yerlikaya'nın İBB'de göreve başlamasının ardından seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık makam odasına astığı Atatürk portresi de kaldırıldı.

İmamoğlu, YSK’nin İstanbul’daki büyükşehir belediye başkan seçimini iptal ettiği akşam Atatürk tablosunun da makam odasından çıkarıldığını ifade etti.

İMAMOĞLU: ISRARLA GERİ VERDİLER

İmamoğlu, “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarrım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” diye konuştu.

İmamoğlu, göreve başladığı gün makamının arkasında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yana asıp, arkasına Atatürk’ün tablosunu koydurmuştu.

İlgili Haberler