İmamoğlu vaadine Yıldırım sahip çıktı

İmamoğlu vaadine Yıldırım sahip çıktı
Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı döneminde gündem getirdiği ve takipçisi olacağını söylediği su ve öğrenci akbil indirimleri vaadine AKP’nin adayı Binali Yıldırım sahip çıktı.

Yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, su fiyatlarında indirim yapılacağını öğrenci akbilinin de 85 TL’den 40 TL’ye indirileceğini vadetmişti.

YSK’nın tartışmalı kararı sonrası İstanbul’da yeniden seçime gidilirken, mazbatası iptal edilen İmamoğlu’nun vaatleri İstanbul Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

YILDIRIM SAHİP ÇIKTI

İmamoğlu’nun vaatleri Meclis tarafından kabul edilirken AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın bir paylaşımı dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Yıldırım’ın, İmamoğlu’nun gündeme getirdiği vaatlerine sahip çıktığı görüldü. “İstanbullulara müjdeli haber” diyerek indirimleri duyuran Yıldırım’ın paylaşımını “#DahaGüzelOlacak” diyerek bitirmesi ise dikkat çekti.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"İstanbullulara müjdeli haber: Daha önce söz verdiğimiz gibi; kişi sayısı daha fazla olan hanelerde daha çok indirim olmak üzere, su tüketiminde aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacak. Öğrenci Akbil'i aylık 85 liradan 40 liraya düşürülecek. Hayırlı olsun. #DahaGüzelOlacak"

"GÜZEL ŞEYLER OLMAYA BAŞLADI BİLE"

Öte yandan kararın ardından bir paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu, söz konusu indirimleri duyurduğu ilk paylaşımını da hatırlatarak, "3 Mayıs'ta "Çok yakında" olacak demiştik; güzel şeyler olmaya başladı bile" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler