İmamoğlu'na, 4 milyar TL’lik borç için ilk yetki

İmamoğlu'na, 4 milyar TL’lik borç için ilk yetki
İBB Meclisi, 850 milyon TL’yi aşan sabit zaruri giderleri ve seçim öncesinden kalan 4 milyar TL’lik tutarın kısmen de olsa ödenebilmesi yurt içi bankalardan 700 milyon lira borç alması için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yetki verdi. 

İBB Meclisi Ekim ayı oturumlarının ikinci bileşimi 1.Başkanvekili Göksel Gümüşdağ başkanlığında toplandı.

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finans Müdürlüğü'nün “iç borçlanma talebi” İBB Meclis gündeminin ilk maddesi oldu. Talep yazısında 2019 yılı bütçe gider kalemlerinde önemli tasarruflar sağlanması ve bazı harcamaların ötelenmesine rağmen toplam yıllık giderlerin 22 milyar TL seviyesinde kalacağı, bununla birlikte 2019 yılı için bütçelenen toplam gelirlerin ise 17 milyar TL'nin altında gerçekleşeceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

YURT İÇİ BANKALARDAN 700 MİLYON TL BORÇ

Maaş, iş-dış borç, vergi, kamulaştırma gibi masraflardan oluşan 850 milyon TL'yi aşar sabit zaruri giderler nedeniyle ve seçim öncesinden kalan vadesi geçmiş borçların oluşturduğu 4 milyar TL'yi aşan tutarın kısmen de olsa ödenebilmesi amacıyla yurt içi bankalardan kaynak teminine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Önemli oranda borç yükü ile karşı karşıya olan belediyenin gerekli ödemeleri yapabilmek için yurt içi bankalardan 700 milyon TL borç alınması konusunun meclise havale edilmesi istendi.