İmamoğlu'na ilginç soru: Soyadınızı değiştirmeyi düşündünüz mü?

İmamoğlu'na ilginç soru: Soyadınızı değiştirmeyi düşündünüz mü?
Yerel seçimlerde İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük'ün soru cevap etkinliğinde ilginç bir soruyla karşılaştı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük’ün soru-cevap etkinliğine katıldı. Siyasetten kişisel yaşamına birçok soruya cevap veren İmamoğlu, bir Ekşi Sözlük kullanıcısının "Soyadınızı değiştirmeyi düşündünüz mü?" sorusuna, "Soyadımdan çok memnunum" yanıtını verdi.

İmamoğlu, bir sözlük yazarının Başakşehir Futbol Kulübü ile ilgili sorusuna sorusuna, “İBB başkanının işi futbol kulübü kurmak değil; hele hele İstanbul’da iseniz gururla yanında olacağınız Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanında olmak. Ayrıca 16 milyon insanın toplumsal spor bilincini geliştirmek olacaktır” şeklinde yanıt verdi. İmamoğlu, başka bir soruya verdiği yanıtta da “İstanbul’da yeniden bir kulüp kurup, ben o kulübün taraftarıyım demeyeceğim. Zaten 100 küsür yıldır kurulmuş Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi markaları var. Bu kent, üç kıymetli markasıyla dünyaya meydan okuyacak” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na sorulan bazı sorular ve yanıtları şöyle:

"SANDIK GÜVENLİK SİSTEMİNİ KURUYORUZ"

Seçim güvenliği ile ilgili genel merkezin veya bağımsız olarak sizin İstanbul özelinde bir projeniz var mı?

Kesinlikle var. Sandık güvenlik sistemini kuruyoruz. Tüm detaylarını paylaşacağız.  Hatta İstanbul gönüllülerine ihtiyacımız var. İstanbul tarihinde en fazla gönüllünün katılacağı bir seçim günü yaşayacağımızı da şimdiden hissediyorum.Bu konuda hiçbir hemşehrimin endişesi olmasın.

İstanbul'da 24 saat ulaşımın olmaması?

Bu da İstanbul'un önemli bir sorunu. Aslında İstanbul 24 saat yaşayan bir kent. Yaşıyorsa o zaman damarları tıkanmamalı. İstanbul'un yaşamasının en önemli damarı da ulaşım. 24 saat ulaşım mutlaka olacak. 

Sokak hayvanları ile ilgili projenizi öğrenebilir miyim?

İstanbul'da biz sokak hayvanlarını doğal hayatlarından mahrum eden ne yazık ki vahşi bir şehirleşme yarattık. Dolayısıyla sokak canlılarına hatta yeşile doğaya borcumuz var. Bunu çok planlı bir şekilde ödemeliyiz.

Sokak canlıları için mahalle gönüllüleri kurumunu tesis edeceğiz. Ve aynı zamanda sokak hayvanları için özel zabıta kolluk gücü kuracağız. Hem denetimi hem korunması hem de acil sağlık hizmeti alabilsinler diye.

"SOYADIMDAN MEMNUNUM"

Bir yazarın, soyadını değiştirmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki sorusuna, "Soyadımdan çok memnunum" yanıtı veren İmamoğlu, "Youtube'daki reklamlarınızda neden hep başörtülü bayanları görüyoruz? Kasıtlı yapılan bir şey mi yoksa tamamen tesadüf mü?" sorusuna ise, "Açıkçası çevremizde kim varsa görüntüler de onlar. Bir de bırakalım artık şu başörtülü, başörtüsüz var kısmını. Toplulumuzda olan herkes görüntülerde var." yanıtını verdi.

 

İlgili Haberler