İmamoğlu'na limon kumpasına suç duyurusu

İmamoğlu'na limon kumpasına suç duyurusu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersinli üreticilerin kendisine ulaştığını ve limonlarının ellerinde kaldığını aktardıklarını söylemişti. Başkan İmamoğlu, bu talebin üzerine Mersin’den 100 ton limon sipariş ettiklerini duyurdu. Konu ile ilgili sosyal medyaya bir video damga vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Mersinli limon üreticilerinin kendisine ulaştığını ve limonlarının ellerinde kaldığını belirtmişti. İmamoğlu, Mersinli üreticileri mağdur etmemek adına 100 ton limon sipariş ettiklerini ve bu limonları İstanbul'daki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtacaklarını duyurdu.

Sosyal medyada, Cumhuriyet gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu, limon konusu ile ilgili dikkat çeken bir video paylaştı. Videoda, çiftçi ile konuşan kameramanın, demeç aldığı çiftçiye ‘Ekrem İmamoğlu limonları bizden değil, Tarsus’taki yandaş stokçulardan aldı demem lazım’ şeklinde sözler sarf ettirmeye çalıştığı görülüyor.

"AJANS MUHABİRİ SANIRIM"

Video hakkında açıklamada bulunan Cumhuriyet Ege Temsilcisi Mollaveisoğlu, videonun kendisine sektör içinden geldiğini belirterek, "Sorularınıza yanıtlarım; sektörün içinde dönmeye başlayan bir paylaşım bu. Bana oradan geldi. Kanal hangisi bilmiyorum. Röportajın başı da var ama kestim mecburen. Ajans muhabiri sanırım. İBB araştırmalı" dedi.

Videodaki diyalog ise şu şekilde:

Çiftçi: Üreticinin şu anda da özellikle limon üreticisinin desteklenmesini sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerimizden istirham ediyoruz. Sizler aracılığı ile de hepsine selam ve hürmetlerimizi iletiyoruz. Sizlere de bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Kameraman: Peki efendim, Ekrem İmamoğlu 100 ton limon aldım dedi. 100 ton çiftçilerden çıkmadığını söylüyorsunuz, alınmadığını söylüyorsunuz. Peki, Ekrem İmamoğlu bu 100 ton limonu nereden aldı acaba?

Çiftçi: Iıı, Mahmut Bey bu konuda şunu kesinlikle söylüyor.

Kameraman: Hayır, Mahmut Bey deme abi. Burada diyeceksin yandaş stokçu. Yandaş stokçulardan aldı diyeceksin.

Çiftçi: Yandaş vurgusu yapalım mı ya? Üreticilerden almadığı kesin, nereden aldığını bilmiyoruz diyelim.

Kameraman: Yandaş stokçusu var. Tarsus’ta bu adam. Firmanın ismini söylemeyelim.

Çiftçi: Stokçu diye vurguladık mı? Bu stoktaki limonlara zarar vermeyelim?

Kameraman: Evet, şimdi tekrardan fazla uzatmayacağız bunu kısaltacağız. Tamam mı? İşte 100 ton limon aldığını söylüyor, çiftçilerden aldığını söylüyor. Bizden herhangi bir limon talebi olmadı. Zaten limon dalda bitti şu anda, Ekrem İmamoğlu, dün 100 ton limon aldığını -beyan etti ancak bu 100 tonu yandaş stokçulardan aldı. Tamam?

imamoglu-limon.jpg

tuncay-mollaveisoglu.jpg

e15d0c25-4805-427d-9191-9c015bba4104.jpg

tuncay-mollaveisoglu-haber.jpg

O GÖRÜNTÜLERE SUÇ DUYURUSU

Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerle ilgili konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun konu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Ongun şunları söyledi:

"Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin'de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine."

İlgili Haberler