İmamoğlu'ndan 23 Haziran çağrısı

İmamoğlu'ndan 23 Haziran çağrısı
Katıldığı bir canlı yayında 23 Haziran sürecini değerlendiren Ekrem İmamoğlu, tüm İstanbullulara seslenerek, "23 Haziran'da yarınlarda bu ülkede bir seçim yapılabilecek mi, yapılamayacak mı? Onun cevabı verilecek" dedi.

Mazbatası YSK tarafından iptal edilen Ekrem İmamoğlu, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'na konuk oldu.

23 Haziran sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "23 Haziran seçimlerinde yarınlarda bu ülkede bir seçim yapılabilecek mi, yapılamayacak mı? Onun cevabı verilecek. Bu kadar önemli bir seçim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"En üst motivasyonla çalışıyorum. Halkımız görüyor. Dün İstanbul'da seçime doğru nasıl davranacağımız anlattığımız bir buluşmamız oldu. Herkesin maksimum sorumlulukla bu sürece katılmasını anlattık. CHP ve İYİ Parti üyeleri, meclis üyeleri, ilçe başkanları, tüm Türkiye'deki milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları İstanbul'a gelip çalışıyor.

Bu çok önemli bir süreçtir. Ama daha ötesi bir durum var. Demokrasi mücadelesi veriyoruz. Demokrasi mücadelesi herkese lazım… AKP'ye, MHP'ye herkese lazım. İYİ Parti'ye CHP'ye, HDP'ye lazım…

Olay şu, AKP'li hemşehrilerim ülkeye hizmet etmek istiyorum diyorsa, gelin aramıza katılın. Seçimde demokrasi gasbının cevabı verilecek.

Yarınlarda bu ülkede bir seçim yapılabilecek mi, yapılamayacak mı? Onun cevabı verilecek. Bu kadar önemli bir seçim… Herkesin bu bilinçle hareket etmesini istiyorum. Kimseyle çatışmadan süreci anlatmak zorundadır."