İmamoğlu'ndan AKP'li belediyeye ziyaret

İmamoğlu'ndan AKP'li belediyeye ziyaret
stanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurmaylarıyla birlikte AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurmaylarıyla birlikte AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti. İstanbul'un 39 ilçesinde kurulacak ortak masaların ilkini Üsküdar'da toplayan İmamoğlu, “Ortak akılla, İstanbul’un hafızasına iyi işleri, inşallah hep beraber yaparız. Ortak akıl, hizmet, vatandaş, insanlara açık, vatandaşın isteğini bilmek… İçine siyaseti sokmadan başarabilmeliyiz. Milletin bizden öyle bir beklentisi var bu dönem” dedi.

İstanbul'daki 39 ilçenin belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla, 12 Eylül'de Yenikapı'da bir araya gelmiş, kentin sorunlarının tespiti ve çözüm yolları konusunda “ortak masalar” kurulması konusunda görüş birliğine varılmıştı. Ortak masaların ilki Üsküdar'da toplandı. Ortak masa toplantılarına Üsküdar'la başlamış olduklarını belirten İmamoğlu, “Hem Üsküdar'ın, İBB ile bağlantılı bize anlatacaklarını dinlemek hem de o ilçede yürüyen spesifik konularla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bugün, sizin hazırlığınız tarafıyla Kirazlıtepe Mahallesi'nin sorunlarını dinlemek istiyoruz; nedir, ne değildir, kurum hafızası açısından. Bu sohbet öncesinde arkadaşlarımızdan sizinle ilişki kurulup bilgi alınmasını istemiştim, ön hazırlık yapılsın diye. Neticede insanlar fayda görsün. Sorun varsa çözülsün. İki kurum da birbirine o anlamda yardımcı olsun. Bunu daha koordineli ve sık yaptığımızda, bütün ilçelerin kendi sorunları çözülür. İBB'nin de önünde dizilmiş olan sorunlar çözülür” dedi.

resim1_9467062_16_9_1569231173-880x495-(1).jpg