İmamoğlu’ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul çıkışı!

İmamoğlu’ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul çıkışı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’a ilişkin ‘rant’ vurgusu yaptı. İmamoğlu, “1 milyon 150 bin nüfus oluşturuluyor kanalın etrafında. Hani tankerler, gemiler? Yeni bir rant projesi mi? 1,5 milyar küpe yakın hafriyat, odalara göre 2 milyarküp.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin çarpıcı bir çıkışta bulundu.

Deniz Çalıştayı’nda konuşan İmamoğlu, Kanal İstanbul’un tartışılması gerektiğini ve konunun siyasi bir mesele olmadığını vurguladı.

İmamoğlu, projeyi bir dayatma olarak gördüğünü kaydederek, “Ben bir iş insanıyım, tahminlerim kuvvetlidir. 75 milyar olduğunu düşünmüyorum, çok daha fazladır bu yatırımlar” şeklinde konuştu.

Ocak ayının ilk haftasında Kanal İstanbul Çalıştayı yapılacağını duyuran İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul coğrafyasının böyle bir değişimi kaldırmayacağına dikkat çekti.

YENİ BİR RANT PROJESİ Mİ?”

Kanal İstanbul’un yapımına ilişkin, “Bilimsel gerekçeler var” diyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Tek başına 135 milyon metrekare tarım alanının yok oluşu bile gerekçedir. Marmara’nın Karadeniz’e etkisi, 8 milyon kişinin bir adada yaşaması durumu. Gemi trafiğindeki artış, teknolojik gelişmeler neticesinde gemi boyutlarının büyümesi. Gerekçeye bakar mısınız, yüzde 90’ı geçersiz. İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı azalmakta. Bu sudan bahaneyle 10 bin yıllık coğrafyayı böyle bir şeyle paramparça etmenin, ÇED raporunu okumadan önümüze çıkıyorlar, 1 milyon 150 bin nüfus oluşturuluyor kanalın etrafında. Hani tankerler, gemiler? Yeni bir rant projesi mi? 1,5 milyar küpe yakın hafriyat, odalara göre 2 milyarküp.”