İmamoğlu’ndan ilk açıklama

İmamoğlu’ndan ilk açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı. İmamoğlu açıklamasında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" vurgusu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin sıcak gelişmeler yaşanıyor. YSK'nın seçim yasağını hala kaldırmadığı seçimlerde Ekrem İmamoğlu basın toplantısı yapma kararı aldı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin kazanması. Hatırlara vesile olsun şunu söylemeliyim, uzun bir metin paylaşacağım içinde duygularım var.

İstanbullu hemşerilerime hem de Türkiye’ye ve hatta dünyaya Türkiye adına birkaç cümle kurma sorumluluğu hissediyorum. Bugün yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Şu anda tümün kalbini, emeğini yanımda hissediyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı. Bugün hali hazırda elimizde seçim veri süreci netleşmeye dönük oluştursa da ne sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Bu süreçler ciddi süreçlerdir. Dolayısıyla bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir.

Çok kıymetli İstanbullular biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yanayız. Maalesef 31 Mart akşamı çalışmadı. Ama saatleri durdurarak saatin akışını önleyemezsiniz. Gerçekleri asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulasının yanı sıra bir de hesap pusulası çıktı."

"İstanbul’da bir sayfa açılıp bir diğeri kapanmıyor. İstanbul’da kibir, şatafat bitecek. Bugün 16 milyon İstanbullu adalete olan inancımızı tazelemiştir. Buradan her birine teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin itibarını korudunuz. Dünya ülkelerine işin aslını öğrettiniz. Teşekkürler İstanbullu hemşerilerim. Başta sevgili eşime oğullarıma kızıma, Babama ve anneme. CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarına. Parti yönetimlerimize, bize destek olmak için gelen belediye başkanlarımıza ve özellikle sayıları 150 bini aşan yürekli İstanbul gönüllülerine. Yanımızda duran tüm seçmenlere MHP, AKP; Saadet Partisi, DP, BBP, bütün siyasi parti seçmenlerine ister Türk, ister Kürt bu milletin asil vatandaşlarına, dualarıyla bizi ayakta tutan annelerimize kampanya direktörümüz ve yol arkadaşlarıma ilk günden beri yanımda olan basın danışmanıma tüm güvenlik görevlilerine, bu kampanyada yanımda olan bütün STK’lara arayan soran fikir veren destek veren milyonlarca vatandaşımıza o güzel insanlara tüm 16 milyon İstanbullu’ya yürekten teşekkür ediyorum. Seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. Bunu sağlamak için canla başla çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Hızlı kaliteli, ucu ulaşım seferlerini başlatmak için görev verilmiştir. Bu seçim ve oluşturduğumuz ittifak var olan tüm yargıları yok etmiştir. Bugünden sonra her kim giyimine bakara ön yargı oluşturuyorsa İstanbul ittifakı aklına gelsin. Artık saygı, sevgi dönemi başlamıştır.

Herkesten en üst seviyede yararlanacağım. Herkes benimle çalışabilir."

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

"Partiler araçtır Vatandaşa hizmet için vardır. Parti liderleri de kutsal değildir. Liderlerin yeri milletlerin üstü değil içinde olmayı gerektirir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İltifatlar duymak liderlerin ayaklarını yerden kesmemeli. Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım."

ERDOĞAN'A SESLENDİ!

Tüm rakiplerime de demokrasiye katkıları için teşekkür ediyorum. Ben şahsım adına seçim döneminde bana aileme ve partime yönelik yapılan saldırıları unutmak istiyorum. O dil bitsin. Artık yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz. Bu vesile ile özellikle Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı depreme hazırlık, daha hızlı metro ve mülteci sorunları gibi öneli konularda birlikte yamak gerekmektedir. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım ve talibim. Hiçbir siyasi mesele vatandaşın yoksulluğundan, işsizliğinden, barıştan huzurdan öneli değildir.

Bu anlayış içerisinde İstanbul için acil çözüm bekleyen tüm süreci ele almak isterim. Yasal sürecin sona ermesinin ardından sizi en kısa sürede ziyaret etmek istiyorum. Vatandaş siyasi atışmalardan bıkmıştır. İBB Meclisi’nin tüm üyelerine de yeni çalışma sürecinde başarılar diliyorum. Herkes bilmelidir ki millet adına yapılacak hizmetin parti farkları nedeniyle engellendiğini görürsek her şeyi vatandaşımızla paylaşacağız. İBB Türkiye’nin en değerli kurumlarından biridir. Her ne yapıyorsak milletin takdirine sunulacaktır."

"Aday olarak ilk ortaya çıktığımda tanıdıkça beni seveceksiniz demiştir. Her şey bu güzel İstanbul’da çok güzel olacak. Tabii ki bu güzel akşamda mutlu olacağız ama bu bir başkasının kalbini kırmak anlamına gelmez herkesi hassas olmaya davet ediyorum. Yarından itibaren ben başkan olarak herkese eşit davranacağım. Ben buradan otobüsümle Beylikdüzü’ne gideceğim. Orada vatandaşlarımla buluşacağım ve sevincini vatandaşlarımla paylaşacağım. Herkese duyuruyorum ki Her şey çok güzel olacak."

İlgili Haberler