İmamoğlu’ndan inceleme hakkında ilk açıklama

İmamoğlu’ndan inceleme hakkında ilk açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet'in eşi Gülbahar Hatun'un türbesinde 'elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı' iddiasıyla ön inceleme başlatılmıştı. İmamoğlu'nun Mülkiye Başmüfettişi'ne verdiği yazılı ifadede, "Dünya Kenti İstanbul'un seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak bu yakıştırmayı şiddetle reddediyorum, iftira atanı da kınıyorum. Ceza hukuku sisteminde 'niyet okuma' yasaktır" dediği ortaya çıktı. İmamoğlu diğer gazetecile

İmamoğlu’ndan inceleme hakkında ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında başlatılan ‘eller arkada’ incelemesi hakkında ilk kez konuştu.

İmamoğlu, “Bu kadar absürt bir kavram bu kadar kötü bir soruşturma başlangıcı diyelim. Böyle bir sürecin ortaya çok kötü bir ortam. O kadar absürt ki benim izlediğim ve incelediğim kadarıyla bu süreci başlatanın sahibi yok tam olarak. Yani iş bakanlıktan, başsavcılığa, başsavcılıktan CİMER’e kadar gitti. Absürtlük devam ediyor” dedi.

İçişleri Bakan Sözcüsü İsmail Çataklı ise yaptığı açıklamada "İmamoğlu''na ilişkin bir soruşturma yok, bu bir ön incelemedir" demişti.

İlgili Haberler